Αν και οποιαδήποτε αναφορά σε χάρτες επαναφέρει στην μνήμη το φιάσκο με τους Apple Maps, η εταιρεία επενδύει στην απόκτηση τεχνογνωσίας στο αντικείμενο, και μάλιστα στην χαρτογράφηση όχι μόνο εξωτερικών αλλά και εσωτερικών χώρων.

Πρόσφατα, η Apple εξαγόρασε μια νεοσύστατη εταιρεία που εδρεύει στην Κοιλάδα του Πυριτίου. H WiFiSLAM αναπτύσσει τεχνολογία Indoor GPS, που βασίζεται στο στίγμα WiFi που μαρτυρά την θέση ενός smartphone ή tablet για να τροφοδοτήσει εφαρμογές που ξεναγούν σε μουσεία, καθοδηγούν τους ταξιδιώτες σε αεροδρόμια, φέρνουν κοντά φίλους-χρήστες υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα προβάλλουν εξατομικευμένα μηνύματα στις βιτρίνες καταστημάτων σε εμπορικά κέντρα.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό πως θα αξιοποιήσει η Apple την τεχνογνωσία της WiFiSLAM. Πάντως, στον ίδιο τομέα εργάζεται ήδη η Google και παρέχει την υπηρεσία Indoor Maps, εξυπηρετώντας ακόμα και την συνάντηση φίλων από το Google+.

Στο TheNextWeb.com θα βρείτε μια περιεκτική ανάλυση της τεχνολογίας που αναπτύσσει η WiFiSLAM, με την οποία επιλύεται το πρόβλημα του εντοπισμού θέσης μέσω Wi-Fi σε εσωτερικούς χώρους.

Reuters,In.gr Τεχνολογία