Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ZTE Grand X In με Intel Inside από την Cosmote «για γρήγορο Mobile Internet»

ZTE Grand X In με Intel Inside από την Cosmote «για γρήγορο Mobile Internet»

Η ZTE Ελλάς υπενθυμίζει την παρουσία της και στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα με την κυκλοφορία του πρώτου smartphone δικής της κατασκευής που βασίζεται στην πλατφόρμα και στον επεξεργαστή της Intel, Intel Atom Z2460. Γνωστή στην αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, η κινέζικη εταιρεία λανσάρει με την δική της επωνυμία το ZTE Grand X In με λιανική τιμή 249 ευρώ, αποκλειστικά από το δίκτυο της Cosmote.

Η ZTE Ελλάς υπενθυμίζει την παρουσία της και στην αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα με την κυκλοφορία του πρώτου smartphone δικής της κατασκευής που βασίζεται στην πλατφόρμα και στον επεξεργαστή της Intel, Intel Atom Z2460. Γνωστή στην αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, η κινέζικη εταιρεία λανσάρει το ZTE Grand X In με λιανική τιμή 249 ευρώ, αποκλειστικά από το δίκτυο της Cosmote.

Κατά την παρουσίαση της συσκευής ο επικεφαλής της ZTE Ελλάς, κος Zeng Chao τόνισε ότι η εταιρεία «πιστεύει στους Έλληνες», αναφέρθηκε στον Αρχιμήδη και τον Κομφούκιο και μας διαβεβαίωσε ότι η ZTE θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην χώρα παρά τους δύσκολους καιρούς. Η ZTE βρίσκεται εδώ από το 2002 κυρίως συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του δικτύου που εξυπηρέτησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και μετά με συνεργασίες με επιχειρήσεις και κυρίως τα δίκτυα. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει εισέλθει και στην αγορά των smartphone, μια πορεία που ξεκίνησε με το ZTE Blade. Έκτοτε έχει διαθέσει πλήθος συσκευών στην ελληνική αγορά και θα συνεχίσει να το κάνει, προσδίδοντας έμφαση στις υποστηριζόμενες ταχύτητες δικτύωσης από τις συσκευές της (και στο 4G/LTE). Πάντως, η ZTE Ελλάς σκοπεύει να εστιάσει στο χαμηλότερο τμήμα της αγοράς (σε αντίθεση με την LG που μας διαβεβαίωσε επίσης ότι μένε στην ελληνική αγορά, προσανατολίζεται όμως στο υψηλότερο κομμάτι της).

  • Η ΖΤΕ Corporation είναι γνωστή ως κορυφαίος προμηθευτής εξοπλισμών επικοινωνιών και παροχής διαδικτυακών λύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον εξοπλισμό της χρησιμοποιούν πάροχοι σε 140 χώρες.

Έμφαση στην υποστήριξη των γρήγορων δικτύων κινητής

Το ZTE Grand X In βασίζεται στην πλατφόρμα Intel XMM 6260 η οποία επιτρέπει την υποστήριξη δικτύων HSPA+ με ταχύτητες 21Mbps (downlink) και 11,5Mbps (uplink). Στην πλατφόρμα αυτή ιδιαίτερα μέριμνα έχει ληφθεί στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά την λειτουργία των συσκευών που την αξιοποιούν και κατά την λειτουργία τους αλλά και σε κατάσταση αναμονής. Στο θέμα της έξυπνης διαχείρισης της ισχύος επιμένει και η ZTE, η οποία δηλώνει πως ο Intel Atom Z2460 και η πλατφόρμα Intel XMM 6260 παρέχουν ενεργειακή επάρκεια και υψηλή απόδοση χρήσης για γρήγορη και άνετη περιήγηση στο Διαδίκτυο. Εκτός από την γρήγορη πλοήγηση και εκτέλεση app, στον επεξεργαστή του ZTE Grand X In αποδίδεται και η δυνατότητα λήψης πολλών φωτογραφιών για την επιλογή της καλύτερης (continuous shot) από την κάμερα των 8Mpixel σε μη ιδανικές συνθήκες φωτισμού, και βίντεο με υποστήριξη μεταξύ άλλων σταθεροποίησης εικόνας, χαρακτηριστικά που συναντάμε στα νεότερα και πολύ ακριβότερα smartphone.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, το ZTE Grand X In διαθέτει οθόνη TFT qHD 960 x 540 pixel με διαγώνιο 4,3 ιντσών. Έχει κάμερα 8Mpixel πίσω με αυτόματη εστίαση και φλας, και κάμερα μπροστά 0,3Μpixel για βιντεοδιασκέψεις. Υποστηρίζει την αναπαραγωγή βίντεο σε υψηλή ευκρίνεια και έχει μπαταρία 1.650mAh ιόντων λιθίου.

Σε ότι αφορά την συνδεσιμότητα, το Grand X In έχει Bluetooth 2.1+EDP, Wi-Fi 802.11 b/g και n, Wi-Fi Direct, DLNA αλλά και MHL για την σύνδεση σε HDTV και την μεταφορά ήχου και βίντεο στην τηλεόραση (διαβάστε στο tech.in.gr, τι είναι το Mobile High Definition Link).

Το Grand X In βασίζεται στο Ice Cream Sandwich, έχει 1GB RAM και 4 GB εσωτερική μνήμη με υποδοχή για κάρτες microSD.

Όπως μπορείτε να δείτε στο cosmote.gr, το δίκτυο διαθέτει όλες τις νεότερες συσκευές της ZTE, όπως το ZTE Blade III στα 174 περίπου ευρώ, το ZTE kis Plus στα 125 περίπου ευρώ και το ZTE Racer στα 90 περίπου ευρώ. Εάν επιλέξετε συσκευή με δεσμευτικό ως προς την διάρκειά του συμβόλαιο από την Cosmote και επιδότηση συσκευής αντί μείωση του παγίου, μπορείτε να τις προμηθευτείτε σε χαμηλότερη τιμή.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024