Πρόστιμο ύψους 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων (€18,34 εκατ.) εμφανίζεται πρόθυμη να καταβάλλει η Google για να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την συγκαλλυμένη παράκαμψη των μεθόδων με τις οποίες, ο Safari, ο browser της Apple, αποτρέπει την παρακολούθηση των διαδικτυακών επισκέψεων των χρηστών iPhone.Το πρόστιμο μπορεί να αποτελεί ρεκόρ για την Αρχή που ενδέχεται να το επιβάλλει, θεωρείται όμως …ψίχουλα από τα ημερήσια έσοδα της Google και ως αντίτιμο για την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία που μεταφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, θα πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί σε επιχείρηση από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Η εφημερίδα τονίζει ότι, παρά το γεγονός ότι η Google εισπράττει τέτοια ποσά κάθε πέντε περίπου ώρες, το πρόστιμο θα προστεθεί σε μια σειρά παραβιάσεων απορρήτου από τον γίγαντα του Διαδικτύου, και θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των χρηστών στις υπηρεσίες της.

Η πρακτική της Google αποκαλύφτηκε από την ίδια εφημερίδα τον Φεβρουάριο του 2012. και μετά από επικοινωνία με την εφημερίδα, η Google την σταμάτησε.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα το πρόστιμο, εντούτοις το προαναφερόμενο ποσό δεν θεωρείται οριστικό.

Η Επιτροπή εξετάζει εάν η Google παραβίασε συμφωνία που υπέγραψε με την FTC τον Οκτώβριο του 2011 για να μην παραπλανεί τους χρήστες σχετικά με τις πρακτικές περί του απορρήτου τους, αντιμετωπίζοντας πρόστιμο 16.000 δολαρίων ανά ημέρα παραβίασης.

Πάντως, η Google δηλώνει τώρα ότι έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να αποσύρει τα λεγόμενα διαφημιστικά cookie που τρύπωσαν στον browser των χρηστών Apple παρά την άρνησή τους να δέχονται cookie.

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο