Μπορεί να απαιτείται να απέχετε από το Facebook (ή καλύτερα, το Διαδίκτυο γενικώς) επί 14 ημέρες για να διαγράψετε το λογαριασμό σας, εντούτοις εάν θέλετε να δείξετε κάτι στους (πραγματικούς) φίλους σας που έχει συμβεί εκεί, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να μπείτε στο λογαριασμό σας. Δείτε πόσο εύκολο είναι να κατεβάσετε ό,τι έχετε στο προφίλ σας στο Facebook.

Ξεκινήστε από τη σελίδα «Ρυθμίσεις λογαριασμού» (δίπλα στην Αρχική Σελίδα, πατήστε το βελάκι προς τα κάτω για να τη βρείτε).

   1. Πατήστε στο μενού Λογαριασμός στην πάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε σελίδας Facebook.
   2. Πατήστε Ρυθμίσεις λογαριασμού
   3. Πατήστε Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο Facebook
   4. Πατήστε το κουμπί Λήψη στην επόμενη σελίδα

Επειδή αυτό το αρχείο λήψης περιλαμβάνει το προφίλ σας (Χρονολόγιο), θα πρέπει να το κρατήσετε ασφαλές και να λάβετε προφυλάξεις κατά την αποθήκευση, αποστολή ή το ανέβασμα του σε οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr,

Το να έχετε ένα αντίγραφο των στοιχείων σας -είτε αυτά είναι του Facebook ή οποιασδήποτε άλλες υπηρεσίας στο δίκτυο- είναι ένα σημαντικό κομμάτι ελέγχου των κοινοποιήσεών σας.

Επιπλέον, το κατέβασμα ενός αρχείου που είναι αντίγραφο των στοιχείων σας, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο αν υπάρχει μόνο στο Facebook.

  • Για παράδειγμα, μπορεί να χάσετε το κινητό σας τηλέφωνο, το οποίο περιέχει πολλές φωτογραφίες που τραβήξατε με αυτό. Αν είχατε ανεβάσει αυτές τις φωτογραφίες στο Facebook, θα μπορούσατε κατεβάζοντας τα στοιχεία σας να αποκτούσατε πάλι αυτές τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας.

Πρώτα, η υπηρεσία σας στέλνει ένα e-mail στη διεύθυνση email που είναι καταχωρημένη στο λογαριασμό σας στο Facebook για να επιβεβαιώσει ότι εσείς ξεκινήσατε τη διαδικασία.

Μόλις λάβετε το email, θα πρέπει να εισάγετε εκ νέου τον κωδικό πρόσβασής σας.

Εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο υπολογιστή ή κάποιον που δεν χρησιμοποιείτε κανονικά, μπορεί επίσης να χρειαστεί να επιλύσετε ένα γρίφο με φωτογραφίες των φίλων σας ή ένα κουίζ μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS) από το κινητό σας τηλέφωνο.

Facebook Firefox add-on

Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κατεβάσετε ό,τι έχετε στο Facebook. Για παράδειγμα, υπάρχουν add-on για τον Firefox που κάνουν αυτή τη δουλειά, για κάποια ή όλα από όσα διατηρείτε στο σάιτ, κάποια θέτουν περιορισμό στον αριθμό των wall post ή των φωτογραφιών που μπορείτε να αποθηκεύσετε (ακόμα και στο Ίντερνετ, σε χώρο που σας παραχωρούν στο cloud) και διαθέτουν εκδόσεις επί πληρωμή που διευρύνουν τις δυνατότητές τους. Δείτε τα Firefox add-on για το Facebook

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο