Έκπληξη έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Google πως ο ιδρυτής της εταιρείας Έρικ Σμιντ θα εγκαταλείψει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στις 4 Απριλίου και τη θέση αυτή θα αναλάβει ο έτερος ιδρυτής Λάρι Πέιτζ.

Την έκπληξη επιτείνει το γεγονός πως δεν έχει δοθεί καμία επίσημη αιτιολογία για την αντικατάσταση αυτή.

Σύμφωνα με το CNN, ο Σμιντ που βρισκόταν στα ηνία της Google σχεδόν για μια δεκαετία αναλαμβάνει τώρα καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας, ενώ θα έχει ρόλο στις επιχειρηματικές και κυβερνητικές σχέσεις. Ο τρίτος συνιδρυτής της Google, ο Σεργκέι Μπριν, θα ασχοληθεί με νέα προϊόντα που δεν έχουν ακόμη δει το φως της δημοσιότητας.

Η αναπάντεχη ανακοίνωση ήρθε μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου, τα οποία έδειξαν αυξημένα κέρδη για την Google.

Η Google δεν έδωσε καμία εξήγηση για την αναδιάρθρωση, αν και ο Σμιντ έγραψε στο blog του: «Ο Λάρι, ο Σεργκέι και εγώ συζητάμε εδώ και καιρό για το πώς να απλοποιήσουμε τη διοίκηση [της εταιρείας] και να επιταχύνουμε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr