Λονδίνο: Το μήκος των δακτύλων ενός άνδρα αποτελεί δείκτη για την οικονομική του δύναμη ή τη δυνατότητά του να πλουτίσει κάποια στιγμή, σύμφωνα με καναδική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Personality and Individual Differences.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσο μακρύτερο παράμεσο έχει κάποιος σε σχέση με τα υπόλοιπα δάκτυλά του, ιδίως σε σχέση με το δείκτη, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να βγάζει ή να βγάλει στο μέλλον περισσότερα χρήματα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κονκόρντια, με επικεφαλής τον καθηγητή Γκαντ Σάαντ, διαπίστωσαν επίσης ότι το μήκος του παράμεσου δείχνει πόσο ανταγωνιστικός είναι κάποιος στη δουλειά του και στη ζωή γενικότερα, είτε όταν κλείνει συμφωνίες, είτε όταν κάνει κάθε είδους διαπραγματεύσεις, είτε όταν «κυνηγάει» μια κοπέλα.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες, αν και γοητεύονται από τέτοιους άνδρες, τείνουν να προτιμούν για μονιμότερο σύντροφο κάποιον πιο «αξιόπιστο» και λιγότερο ριψοκίνδυνο άνδρα, ο οποίος, αντίστροφα, έχει μακρύτερο δείκτη σε σχέση με τον παράμεσο.

Το επίπεδο της τεστοστερόνης επιδρά, ήδη από το εμβρυϊκό στάδιο στο μήκος των δακτύλων του παιδιού, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, αλλά είναι βασικά στους άνδρες που φαίνεται να επηρεάζεται η συμπεριφορά τους.

Όταν ένας άνδρας έχει υψηλό επίπεδο τεστοστερόνης, άρα και μακρύτερο παράμεσο σε σχέση με το δείκτη, τότε έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και την τάση να θέλει να νικά παντού στη ζωή του, πράγμα που τον ωθεί, και του επιτρέπει, να βγάζει περισσότερα χρήματα.

Η τάση αυτή να ξεχωρίζει, εκδηλώνεται, εκτός από τα χρήματα, σε άλλους δύο τομείς, στα αθλήματα και στις κοινωνικές σχέσεις (ιδιαίτερα τις ερωτικές), με συνέπεια οι άνδρες αυτοί, να γίνονται ελκυστικοί στις γυναίκες, αλλά όχι κατ’ ανάγκη μόνιμοι σύντροφοι της ζωής τους.

Αντίθετα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η συμπεριφορά των γυναικών δεν συσχετίζεται με το μήκος και την αναλογία των δακτύλων τους. Αλλωστε, συνήθως στις γυναίκες, όπως ανέφερε ο Δρ Σάαντ, ο δείκτης και ο παράμεσος έχουν σχεδόν ίδιο μήκος, ενώ στους άνδρες ο δείκτης είναι συχνά μικρότερος από τον παράμεσο.

Μια προηγούμενη μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ είχε δείξει ότι οι τραπεζίτες του Σίτι είναι γενικά πιο πετυχημένοι, αν έχουν μακρύτερο παράμεσο, γιατί παίρνουν περισσότερα ρίσκα και αντιδρούν με μεγαλύτερη τόλμη και ταχύτητα στις μεταβολές της αγοράς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

health.in.gr