Η μετάβαση στην λεγόμενη ψηφιακή τηλεόραση είναι αναγκαία. Όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της Γενεύης του 2006, ως το 2012 όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ξεπερασμένη και φασματοβόρα αναλογική τεχνολογία (με τελικό στόχο το 2015).

«Είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην πεπαλαιωμένη τηλεοπτική εκπομπή που είχε μείνει επί χρόνια έξω από την ψηφιακή επανάσταση… Δεν πρόκειται για απλή εξέλιξη της τηλεόρασης, πρόκειται για την ολοκληρωτική της αναγέννηση. Είναι η μεγαλύτερη επανάσταση στην τηλεόραση από τότε που έγινε έγχρωμη.

Για πρώτη φορά μετά από τα εξήντα και πλέον χρόνια ζωής του πιο αγαπητού μέσου, ειδικά στην Ελλάδα, αλλάζει το DNA της, ο τρόπος μετάδοσης του σήματος στην κεραία μας, και μετατρέπει την συσκευή μας από έναν παθητικό δέκτη σε ένα έξυπνο υπολογιστή που ανοίγει νέους ορίζοντες στην τηλεοπτική εμπειρία», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κος Μαθιός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που συνέστησαν επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για να κάνουν το άλμα στην ψηφιακή τηλεόραση.

Διαβάστε στη συνέχεια:

2. Τί είναι η ψηφιακή τηλεόραση;

Τί αλλάζει πραγματικά στην τηλεόραση; Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τηλεόρασης που την καθιστούν, όχι μόνο αναγκαία αλλά, και επιθυμητή;

3. Τί χρειάζομαι;

Τί απαιτείται για να δούμε ψηφιακή τηλεόραση; Πόσο κοστίζει η μετάβαση; Ποιός θα μας βοηθήσει;

4. Πώς θα ζήσουμε τη μετάβαση;

Από που θα ξεκινήσει η αλλαγή; Πότε θα σταματήσει να παίζει η τηλεόρασή μας;

5. Γιατί η μετάβαση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εθνική πρόκληση;

Γιατί ο διευθύνων σύμβουλος της Digea χαρακτηρίζει εθνική πρόκληση τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση

In.gr Τεχνολογία,Digea