28

Την αντίδραση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκοφούφη προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να παρακρατήσει από το μέρισμα προς το Δημόσιο ποσό 26 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει μέρος των οφειλομένων από φορείς του Δημοσίου.

«Όλες οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να δίνουν στους μετόχους το μέρισμα στην ώρα τους» δήλωσε έντονα ενοχλημένος ο κ. Aλογοσκούφης, στέλνοντας ένα μήνυμα στον πρόεδρο της ΔEH κ. Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Οι οφειλές υπουργείων και άλλων κρατικών οργανισμών προς τη ΔΕΗ ανέρχονται συνολικά τα 50 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 26 εκατ. ευρώ αφορούν σε οφειλές του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ηλεκτροδότηση των φωτεινών σηματοδοτών στους δρόμους.

Όπως σημειώνει η Ημερησία, κύκλοι του περιβάλλοντος του υπουργού δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους για την κίνηση αυτή της ΔEH, τη στιγμή μάλιστα που ο υπουργός σε επαφές που είχε με ηγετικά στελέχη της επιχείρησης τα είχε διαβεβαιώσει ότι θα μεσολαβούσε προκειμένου τα υπουργεία που χρωστούν να δώσουν τα οφειλόμενα ποσά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ