Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πέτρος Μπούτος σχολιάζει την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα

Ο Πέτρος Μπούτος σχολιάζει την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα

Ο Δ/ντης προγράμματος του Mega, μίλησε στους δημοσιογράφους σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και σχολίασε το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο της σεζόν 2010-11. Η οικονομική κρίση έχει κτυπήσει, εκτός από τον Τύπο και την τηλεόραση. Η συνάντηση με τους δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε γνωστό cafe-restaurant του Συντάγματος. Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων αφορούσαν, […]

Ο Δ/ντης προγράμματος του Mega, μίλησε στους δημοσιογράφους σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και σχολίασε το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο της σεζόν 2010-11. Η οικονομική κρίση έχει κτυπήσει, εκτός από τον Τύπο και την τηλεόραση.
Η συνάντηση με τους δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε γνωστό cafe-restaurant του Συντάγματος.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων αφορούσαν, ως επι το πλείστον, την κρίση που έχει ξεσπάσει στην τηλεόραση, το μέλλον των τηλεοπτικών σειρών και τη δεινή οικονομική κατάσταση, που έχει περιορίσει το budjet των καναλιών.

Ο κ. Μπούτος είπε μεταξύ άλλων: «ότι τα σήριαλ του Mega πηγαίνουν καλά, εκτός από τις «Κούκλες», που όπως τόνισε, ίσως το κανάλι να είχε περισσότερες προσδοκίες, αλλά όλα για τον λόγο που έχουν κατασκευαστεί, πάνε πολύ καλά».
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν υπήρχε περίπτωση, ανάλογα με τις τηλεμετρήσεις, κάποια σειρά από αυτές που δεν πάνε καλά, να κοπούν, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, ο Διευθυντής προγράμματος του Mega είπε «ότι η κατάσταση ξεπερνάει όλα αυτά για τις σειρές:
π.χ αν μία σειρά έκανε 20 τηλεθέαση αντί για 24, δεν θα ήταν λόγος να κοπεί, γιατί η αιτία είναι αλλού.
Τα έσοδα έχουν πέσει κατά 50%, αφού η οικονομική κρίση έχει κτυπήσει και την τηλεόραση, έτσι ώστε η διαφήμιση, (το μεγαλύτερο έσοδο ενός καναλιού), έχει πέσει κατακόρυφα.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, ότι υπάρχει σκέψη, να παιχτούν μόνο τα 15 επεισόδια φέτος, από το «Νησί», και τα υπόλοιπα του χρόνου, μας είπε «ότι δεν το θεωρεί πολύ πιθανό, αν και όλα τα σενάρια εξετάζονται.
Επίσης δήλωσε ότι η επιτυχία του διδύμου Χαριτάτου-Καραμέρου ήταν συγκυριακή.
Σε ερώτηση, αν το κανάλι θα μας παρουσιάσει κάτι καινούριο από τον Γενάρη, η απάντηση ήταν πως «αυτό προσμετράται και πως υπάρχει σκέψη για επαναλήψεις επιτυχημένων σήριαλς.
Πλέον οι αποφάσεις λαμβάνονται, με το τι μας δείχνουν τα αποτελέσματα κάθε μήνα πια, και όχι κάθε 6άμηνο, όπως γινόταν παλιά.
Προγραμματίζουμε από μήνα σε μήνα, παρακολουθώντας της εξέλιξη της διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί και κάποια σειρά που είχε αποφασιστεί π.χ. οι 50-50, τελικά να μην γίνει.
Σίγουρα θα παιχτούν επαναλήψεις, γιατί είτε παίζεις κάτι νέο ή κάποια επανάληψη, πλέον δεν προσφέρει περισσότερα έσοδα στο κανάλι, αφού όλα οφείλονται στο ότι η αγορά βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση και δεν κινείται τίποτε.
Όλα τα σενάρια λοιπόν είναι υπό εξέταση».
Έγινε μια επισήμανση από τους δημοσιογράφους, πως πλέον από φέτος, παίζουν μόνο χαμηλά ρεκόρ τηλεθέασης, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική τηλεόραση.
«Η διαφήμιση στο Mega, αν και το ύψος βρίσκεται περίπου στα επίπεδα του 2002, είναι ικανό, να βγάλει τη χρονιά, έστω και με τις επαναλήψεις, μας δήλωσε.
Σχόλιο δικό μας: Από τις δηλώσεις του διευθυντή προγράμματος, καταλάβαμε ότι το Mega είναι ο leader της διαφημιστικής αγοράς. Άρα αν σκεφτούμε με απλά μαθηματικά, το πρόβλημα θα το έχουν μικρότερα κανάλια, πράγμα το οποίο απευχόμαστε.

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024