Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Με παραστάσεις αλλά και Σαββόπουλο ανοίγει η σεζόν στο Θεάτρο της Οδού Κυκλάδων

Με παραστάσεις αλλά και Σαββόπουλο ανοίγει η σεζόν στο Θεάτρο της Οδού Κυκλάδων

Νέες δυνάμεις του ελληνικού θεάτρου και συνεργάτες του Λευτέρη Βογιατζή συμπεριλαμβάνονται και στο φετινό πρόγραμμα του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής. Η καλλιτεχνική περιόδος 2015-2016 κάνει έναρξη με δύο παραστάσεις και μία συναυλία: την παράσταση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932» από το θέατρο Κυδωνία των Χανίων (9, […]

Νέες δυνάμεις του ελληνικού θεάτρου και συνεργάτες του Λευτέρη Βογιατζή συμπεριλαμβάνονται και στο φετινό πρόγραμμα του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

Η καλλιτεχνική περιόδος 2015-2016 κάνει έναρξη με δύο παραστάσεις και μία συναυλία: την παράσταση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932» από το θέατρο Κυδωνία των Χανίων (9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2015), τις δύο μουσικές βραδιές του Διονύση Σαββόπουλου, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν υπέρ των προσφύγων (19 και 20 Οκτωβρίου 2015) και την παράσταση του έργου του Ingmar Bergman, «Φθινοπωρινή Σονάτα» σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, με τις Μαρία Κεχαγιόγλου και Ανθή Ευστρατιάδου (Πρεμιέρα: 29 Οκτωβρίου 2015).

Η παράσταση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932» και υπότιτλο «Οι υπαίτιοι των σημερινών οικονομικών μας δυσχερειών, οι υπαίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής, ο εθνικός διχασμός ή επειδή η ιστορία θα έπρεπε να διδάσκει…» ανέβηκε για πρώτη φορά την Άνοιξη στο θέατρο Κυδωνία στα Χανιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου πολιτικού. Με εκφραστικό εργαλείο τον ίδιο το λόγο του Ελευθέριου Βενιζέλου αλλά και το φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό που παραχώρησε το Ίδρυμα Βενιζέλου στα Χανιά, η παράσταση-ντοκουμέντο της Εταιρείας Θεάτρου ΜΝΗΜΗ επιχειρεί την αναψηλάφηση των γεγονότων εκείνης της εποχής, αφήνοντας τον θεατή να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης, την προσαρμογή των κειμένων και την ερμηνεία του ρόλου του Ελευθέριου Βενιζέλου έχει αναλάβει ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, τις συνθέσεις των ήχων ο Δημήτρης Ιατρόπουλος. Μια συμπαραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου ΜΝΗΜΗ και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος διαλέγει από το 50χρονο ρεπερτόριο του 22 τραγούδια, και ερμηνεύει 11 από αυτά μόνος με την κιθάρα του, κι άλλα τόσα με την Ελένη Βιτάλη. Η δεύτερη βραδιά αφιερώνεται στη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή για να υπογραμμίσει την ιστορική και καλλιτεχνική σημασία αυτού του τόσο αγαπημένου χώρου. Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των παιδιών των προσφύγων, μέσω της Εθελοντικής -Κοινωνικής Οργάνωσης ΑΡΣΙΣ που δραστηριοποιείται στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης.

Η «Φθινοπωρινή Σονάτα», το σπουδαίο έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, που παίχτηκε στον κινηματογράφο με την Ίνγκριντ Μπέργκμαν και τη Λιβ Ούλμαν, ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, από την Ομάδα Προτσές η οποία επιχειρεί να ερευνήσει σκηνικά τα όρια του επιχειρήματος και της βίας του λόγου, την υποκειμενικότητα και την αλήθεια της κοινής ιστορίας, την απόκρυψη και την αποκάλυψη του εαυτού, τη συνάφεια βιολογικού και ψυχολογικού ρόλου, μέσα από την πλέον αρχετυπική σχέση: τη σχέση μητέρα και κόρης. Με τη Μαρία Κεχαγιόγλου και την Ανθή Ευστρατιάδου, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη.

entertainment.in.gr

Only in

Μάχη για την Commerzbank!

Η Deutsche Bank σχεδιάζει να μπει στο παιχνίδι για να σταματήσει την UniCredit, αγοράζοντας το σύνολο ή μέρος του 12% της κυβέρνησης στην Commerzbank

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024