Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Ένα βιβλίο για τα μνημεία της Ακρόπολης, για τα θαυμαστά έργα των αρχαίων Αθηναίων! Ένα βιβλίο γραμμένο για παιδιά, που μιλάει για τον κόπο των ανθρώπων, την τέχνη, τις συνήθειες, τα υλικά. Εκδόσεις: Μεταίχμιο Συγγραφέας: Ντεκάστρο Μαρίζα Σειρά: Παιδικά (από 12 ετών) Σελίδες: 72, Τιμή: 13,00 €, ISBN 9789604555819 Έκδοση: Ιούνιος 2009 Περιγραφή Σε κάθε […]

Ένα βιβλίο για τα μνημεία της Ακρόπολης, για τα θαυμαστά έργα των αρχαίων Αθηναίων! Ένα βιβλίο γραμμένο για παιδιά, που μιλάει για τον κόπο των ανθρώπων, την τέχνη, τις συνήθειες, τα υλικά.
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Συγγραφέας: Ντεκάστρο Μαρίζα
Σειρά: Παιδικά (από 12 ετών)
Σελίδες: 72, Τιμή: 13,00 €, ISBN 9789604555819
Έκδοση: Ιούνιος 2009

Περιγραφή

Σε κάθε έκθεμα του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης κρύβονται ο καλλιτέχνης και ο τεχνίτης που το δημιούργησε, άνθρωποι και αντιλήψεις, ολόκληρες εποχές από τη ζωή στην Αθήνα των αρχαίων χρόνων.
Το βιβλίο-οδηγός ακολουθεί τη διάταξη του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, έτσι ώστε ο επισκέπτης, κρατώντας το στο χέρι, να περιηγηθεί στους χώρους, να θαυμάσει τα εκθέματα και να μάθει τη μικρή ή μεγάλη ιστορία τους.
Περιλαμβάνονται φωτογραφίες αρχαίων μνημείων, όπως ο Παρθενώνας και τα Προπύλαια, εκθεμάτων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, καθώς και σκίτσα των εργασιών του λόφου και της εξέλιξής του στο πέρασμα των αιώνων.
Προλογίζει ο Πάνος Βαλαβάνης, αναπληρωτής καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας, ενώ για το Νέο Μουσείο γράφει ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Φωτιάδης.
Το βιβλίο, βασισμένο στις αρχές της Μουσειοπαιδαγωγικής, προσφέρει με απλό και εκπαιδευτικό τρόπο πλούσιες γνώσεις για τον αρχαίο κόσμο.
Η έκδοση θα κυκλοφορήσει και στα αγγλικά.

Παρουσίαση της συγγραφέα

Η Μαρίζα Ντεκάστρο γεννήθηκε στην Αθήνα. Την περίοδο 1973-1982 έζησε στο Παρίσι και σπούδασε στη Σορβόνη Παιδαγωγικά και Λογοτεχνία για παιδιά και νέους. Σήμερα διδάσκει Ιστορία και Λογοτεχνία από μια άλλη, ιδιαίτερη σκοπιά, σε παιδιά του Δημοτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Έχει γράψει παιδικά βιβλία για την Ιστορία και την Τέχνη. Από το 1998 γράφει κριτική παιδικού και εφηβικού βιβλίου στις εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ.
Το 2006 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για το βιβλίο της Μικρές ιστορίες του μουσείου (εκδ. Κάστωρ).
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Τα χρόνια πέρασαν… οι σελίδες γέμισαν.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024