Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου»: το θρυλικό τέρας επιστρέφει τεράστιο και επιβλητικό

«Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου»: το θρυλικό τέρας επιστρέφει τεράστιο και επιβλητικό

«Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου»: η πολυαναμενόμενη επική περιπέτεια που αναβιώνει ένα από τα πιο θρυλικά τέρατα όλων των εποχών, διαθέτει ένα υπέρλαμπρο καστ με επικεφαλής τους Τομ Χίντλστον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζον Γκούντμαν, Μπρι Λάρσον και Τζον Σ. Ράιλι. Αυτή τη φορά ο Κονγκ δεν θα σκαρφαλώσει στο Empire State. Ο σκηνοθέτης Τζόρνταν Βογκτ-Ρόμπερτς […]

«Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου»: η πολυαναμενόμενη επική περιπέτεια που αναβιώνει ένα από τα πιο θρυλικά τέρατα όλων των εποχών, διαθέτει ένα υπέρλαμπρο καστ με επικεφαλής τους Τομ Χίντλστον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζον Γκούντμαν, Μπρι Λάρσον και Τζον Σ. Ράιλι.

Αυτή τη φορά ο Κονγκ δεν θα σκαρφαλώσει στο Empire State. Ο σκηνοθέτης Τζόρνταν Βογκτ-Ρόμπερτς και η ομάδα παραγωγής του Godzilla (2014) διαγράφουν μια εντελώς διαφορετική μυθολογία, που εκτυλίσσεται εξολοκλήρου σε έναν τόπο όπου βασιλιάς είναι ο Κονγκ και ο άνθρωπος δεν έχει καμία θέση, ενώ το θυελλώδες και άγριας ομορφιάς ανάγλυφο του Κουαλόα (Χαβάη), προδιαθέτει τον θεατή κατάλληλα, ώστε να μπορέσει να φανταστεί γιγάντια πλάσματα να κατεβαίνουν από τους γύρω λόφους.

«Ο δικός μας Κονγκ θα είναι ο μεγαλύτερος από όσους έχετε δει. Έχει μια σημασία και μια βαρύτητα τέτοια που επικοινωνεί υποσυνείδητα το μήνυμα ότι υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο από όλους εμάς.»

«Ο Κονγκ είναι τεράστιος, πανίσχυρος και επιβλητικός», λέει η παραγωγός Μέρι Πάρεντ, «αλλά πιστεύω ότι αυτό με το οποίο ταυτιζόμαστε περισσότερο είναι η συναισθηματική του πλευρά. Εξερευνούμε μια πτυχή που δεν έχει ξαναδεί το κοινό, καθώς ο Κονγκ μάχεται διεκδικώντας τη θέση του ως άρχοντας της Νήσου του Κρανίου, πριν καν ακόμα φτάσει στην ενηλικίωση

Μια ακόμα καίρια αλλαγή που έκαναν στη μυθολογία ο Βογκτ-Ρόμπερτς και η ομάδα παραγωγής, ήταν η αλλαγή της χρονικής περιόδου που λαμβάνει χώρα η δράση, μεταφέροντάς την στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ήταν λίγο μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, έναν πόλεμο που άφησε πολύ κόσμο τραυματισμένο συναισθηματικά. Επίσης, εκείνη την εποχή ξεκινούσε και το πρόγραμμα Landsat, το πρόγραμμα χαρτογράφησης του πλανήτη μέσω δορυφόρων, χάρη στο οποίο επιστημονικές ομάδες ταξίδευαν σε νέες άγνωστες ως τότε περιοχές.

Εντελώς ετερόκλητοι χαρακτήρες προκύπτουνπου στο έρημο νησί. Ο Τζον Γκούντμαν ενσαρκώνει τον Μπιλ Ράντα, τον διοικητή της Monarch και επικεφαλής της αποστολής, με τον Κόρι Χόκινς και την Τζινγκ Τιάν να ενσαρκώνουν αντίστοιχα το γεωλόγο και τη βιολόγο της ομάδας του. Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον είναι ο Αντισυνταγματάρχης Πάκαρντ, ο βετεράνος του Βιετνάμ που συντονίζει την από αέρος έρευνα του νησιού, έχοντας στο πλευρό του την πιστή διμοιρία του που αποτελείται από τους Τόμπι Κεμπέλ, Τζέισον Μίτσελ , Σέι Γουίγκαμ, Τόμας Μαν και Γιουτζίν Κορντέρο. Την ομάδα συμπληρώνουν ο λοχαγός Τζέιμς Κόνραντ, πρώην ιχνηλάτης της SAS που εντόπισε κάπου στη Σαϊγκόν ο Ράντα (Τομ Χίντλστον) και η Μέισον Γουίβερ (Μπρι Λάρσον), μια «αντι-πολεμική» φωτογράφος που μπήκε με το έτσι θέλω στην αποστολή, προκειμένου να μάθει τον πραγματικό στόχο της.

Σχετικά με την τοποθεσία των γυρισμάτων, αυτά έλαβαν χώρα στην πυκνή ζούγκλα του Ράντσου Κουαλόα και του Δρυμού Οχουλεχούλε, στη Χαβάη, αλλά και στην ιστορική Τσάιναταουν της Χονολουλού, που η ομάδα παραγωγής μετέτρεψε στη Σαϊγκόν του 1970.
Επίσης είναι η πρώτη Χολιγουντιανή ταινία της οποίας γυρίζονται ολόκληρες
σεκάνς στο Βιετνάμ, εξερευνώντας ουσιαστικά παρθένα
εδάφη. Τα εσωτερικά γυρίσματα έγιναν στο Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, στο Πλατό 8 των στούντιο της Village Roadshow. Το καστ και η ομάδα παραγωγής υποτίθεται ότι βρίσκονταν στο σκουριασμένο σκαρί του SS Wanderer, ενός πλοίου που ναυάγησε πριν από πάρα πολύ καιρό στις ακτές του Skull Island.

Η ταινία προβάλλεται στις αίθουσες σε διανομή Tanweer από τις 9 Μαρτίου 2017

entertainment.in.gr

Only in

Κυβέρνηση: Η «ανταρσία» των 11 και τα καμπανάκια για το μέλλον

Δύσκολοι καιροί για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα ανησυχητικά μηνύματα που έρχονται από το εσωτερικό της ΝΔ και ο κίνδυνος που έρχεται από τα Δεξιά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024