Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πιρς Μπρόσναν πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική µεταφορά του βιβλίου «Ο γιος»

Ο Πιρς Μπρόσναν πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική µεταφορά του βιβλίου «Ο γιος»

...

Το µυθιστόρηµα του Φίλιπ Μάγιερ, The Son, ένα επικό βιβλίο για τη βία και την εξουσία στην αιµατοβαµµένη επικράτεια της αµερικανικής Δύσης, κάνει τηλεοπτική πρεµιέρα το 2017 στο δίκτυο AMC (Mad Men, Breaking Bad, Walking Dead) µε τον Πιρς Μπρόσναν στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη µε τίτλο Ο γιος, σε µετάφραση της Ιλάειρας Διονυσοπούλου.

Σύνοψη
Τέξας, 1849. Ο Ίλαϊ ΜακΚάλα είναι µόλις δεκατριών χρόνων όταν οι Κοµάντσι κάνουν µια βίαιη επιδροµή στο σπίτι του, δολοφονούν άγρια τη µητέρα και την αδερφή του και παίρνουν τον ίδιο αιχµάλωτο. Θαρραλέος και εύστροφος, προσαρµόζεται γρήγορα στη ζωή των Ινδιάνων, γίνεται ο θετός γιος του αρχηγού της φυλής και εξαπολύει έναν φοβερό πόλεµο εναντίον των εχθρών του.

Έρχεται όµως η στιγµή που η αρρώστια, η πείνα και υπεράριθµοι οπλισµένοι Αµερικανοί αποδεκατίζουν τους συντρόφους του. Όταν ο Ίλαϊ αποµένει µόνος, διεκδικεί µια θέση σε έναν κόσµο όπου δεν ανήκει πραγµατικά. Τότε ξεκινά µια πορεία γεµάτη περιπέτειες και ανατροπές, κακουχίες και τραγωδίες, µια πορεία αναλγησίας και αµείλικτου πραγµατισµού, η οποία θα µεταµορφώσει και τις επόµενες γενιές των απογόνων του, µια δυναστεία γαιοκτηµόνων και πετρελαιοπαραγωγών που θα συντριβεί από τις φιλόδοξες επιλογές της.

Δείτε εδώ περισσότερα για το βιβλίο και διαβάστε ένα απόσπασμα

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Φίλιπ Μάγιερ γεννήθηκε το 1974 στη Νέα Υόρκη, αλλά μεγάλωσε σε μια εργατική γειτονιά της Βαλτιμόρης. Στην ηλικία των είκοσι ετών αποφάσισε να γίνει συγγραφέας και δύο χρόνια αργότερα έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία. Αποφοίτησε μεν, αλλά χρεωμένος, και κάπως έτσι αποφάσισε να εργαστεί στη Γουόλ Στριτ για να αποπληρώσει τα φοιτητικά του δάνεια. Αργότερα μεταπήδησε στον τραπεζικό τομέα της Ευρώπης. Κατόπιν έκανε διάφορες δουλειές, όπως τραυματιοφορέας ή οικοδόμος, αλλά η απόφασή του να αφιερωθεί στη λογοτεχνία ήταν οριστική. Το 2009, με το πρώτο του μυθιστόρημα, Αμερικάνικη σκουριά (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2014, μτφρ. Κωνσταντίνος Ματσούκας), απέσπασε το Βραβείο Βιβλίου των Los Angeles Times, ενώ το περιοδικό The New Yorker τον κατέταξε στους καλύτερους Αμερικανούς συγγραφείς της νεότερης γενιάς. Ο γιος, το δεύτερο μυθιστόρημά του (2013), ήταν υποψήφιο για το βραβείο Πούλιτζερ. Ο συγγραφέας ζει στο Όστιν του Τέξας.

entertainment.in.gr

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024