Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Κρομμύδας: «Δεν θυσιάζω τα πιστεύω μου πουλώντας παραπάνω με ερωτικοσοκαριστικές μπουρδίτσες»

Κώστας Κρομμύδας: «Δεν θυσιάζω τα πιστεύω μου πουλώντας παραπάνω με ερωτικοσοκαριστικές μπουρδίτσες»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Μετράει ήδη τέσσερα βιβλία στη τετράχρονη -σχεδόν- συγγραφική του δραστηριότητα, που το αναγνωστικό κοινό από την πρώτη στιγμή έχει «αγκαλιάσει» θερμά, όπως δείχνουν οι πωλήσεις των τριών μυθιστορημάτων του ηθοποιού και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα. Πώς το έχει πετύχει αυτό; «Δεν μου αρέσει να φλυαρώ λογοτεχνικά για να εντυπωσιάσω με περίεργες και […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Μετράει ήδη τέσσερα βιβλία στη τετράχρονη -σχεδόν- συγγραφική του δραστηριότητα, που το αναγνωστικό κοινό από την πρώτη στιγμή έχει «αγκαλιάσει» θερμά, όπως δείχνουν οι πωλήσεις των τριών μυθιστορημάτων του ηθοποιού και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα. Πώς το έχει πετύχει αυτό; «Δεν μου αρέσει να φλυαρώ λογοτεχνικά για να εντυπωσιάσω με περίεργες και ακαταλαβίστικες λέξεις […] ο αναγνώστης θέλει να διαβάζει με όλες τις αισθήσεις», εξηγεί στο in.gr o Kώστας Κρομμύδας, ο οποίος αυτή την εποχή, όπως μας αποκαλύπτει, γράφει πυρετωδώς το νέο του μυθιστόρημα βασισμένο και πάλι σε αληθινά γενονότα.

Aπό το πρώτο σας βιβλίο με τίτλο «Μπαμπά, μεγάλωσέ με», έχουμε φτάσει αισίως στο τρίτο σας μυθιστόρημα «Μη με λησμόνει». Τι έχετε διδαχτεί κατά τη διάρκεια του συγγραφικού σας ταξιδιού μέχρι σήμερα;
«Νομίζω πως το μεγαλύτερο μάθημα που συνεχίζω να παίρνω με την συγγραφή βιβλίων, είναι η διαφορετική εκτίμηση της ίδιας της ζωής αλλά και το πόσο το παρελθόν επηρεάζει της ζωές μας. Ακουμπώντας πάντα σε αληθινές ιστορίες βλέπω στις ζωές των άλλων τα λάθη μου. Αυτό θεωρώ ότι με βελτιώνει. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που τηρώ ένα τόσο πειθαρχημένο και οργανωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει, συγγραφή και παρουσιάσεις των βιβλίων μου. Διδάχτηκα πως μόνο έτσι δημιουργείς. Έμαθα λοιπόν με λίγα λόγια να αναζητώ την έμπνευση ακόμη και όταν εκείνη κρύβεται καλά».

Και τα τρία σας μυθιστορήματα μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ως πολυδιαβασμένα έχοντας βρει μεγάλη απήχηση από το κοινό. Σε τι οφείλεται, κατά τη γνώμη, σας αυτό;
«Όταν γράφω ζω τον κάθε χαρακτήρα του βιβλίου ξεχωριστά. Δευτερόλεπτα πριν αποτυπώσω τη δράση παρακολουθώ την εξέλιξη σαν να βλέπω ταινία. Η άλλη μου ιδιότητα (ηθοποιός) νομίζω πως λειτουργεί ως μεγάλο πλεονέκτημα στην αλήθεια των ηρώων μου. Δεν μου αρέσει να φλυαρώ λογοτεχνικά για να εντυπωσιάσω με περίεργες και ακαταλαβίστικες λέξεις. Επικεντρώνομαι στα συναισθήματα, στην πλοκή, στις εικόνες, στις μυρωδιές, στους ήχους… άλλωστε ο αναγνώστης θέλει να διαβάζει με όλες τις αισθήσεις. Με τον ίδιο τρόπο γράφω και εγώ. Αφήνω τις αισθήσεις ζωντανές και προσπαθώ να αποτυπώσω όλα όσα νιώθω στις ιστορίες μου».

Παράλληλα, και τα τρία σας μυθιστορήματα βασίζονται σε αληθινές ιστορίες. Θα θέλαμε να μας πείτε γιατί επιλέγετε να εξιστορήσετε πραγματικά γεγονότα και αν αυτό είναι ένα στοιχείο που θα το συναντάμε σε κάθε σας βιβλίο.
«Υπάρχουν τόσο δυνατές αληθινές ιστορίες εκεί έξω που η φαντασία ούτε καν τις πλησιάζει. Επιπλέον οι πραγματικές ιστορίες με γεμίζουν ευθύνη και ταυτόχρονα βάζουν από μόνες τους κάποια όρια τα οποία θεωρώ πως ένας συγγραφέας έχει ανάγκη. Βέβαια οφείλω να ομολογήσω πως υπάρχει αρκετή δόση μυθοπλασίας σε όλα τα βιβλία μου που όμως δεν ξεφεύγει πολύ από το πραγματικό. Αυτό κατά τη γνώμη μου δίνει μια άλλη διάσταση στο αληθινό κάνοντας το να φαντάζει ακόμη πιο ελκυστικό για τον αναγνώστη».

Ποια συναισθήματα βιώνετε κατά τη διάρκεια της συγγραφής, όταν μάλιστα γνωρίζετε πως δεν είναι προϊόν -εξολοκλήρου- μυθοπλασίας, αλλά αληθινό;
«Γράφω πάντα κάνοντας έρευνα και μιλώντας με τους αληθινούς ήρωες (αν ζουν). Με συναρπάζει όταν καταφέρνω να τρυπώσω στις ζωές των ανθρώπων για να σκαλίσω συγγραφικά τη μοίρα τους. Γενικότερα πάντως όταν γράφω είμαι σε μια απίστευτη υπερδιέγερση. Ακούω μουσικές, ξεσηκώνομαι, γελάω, βρίζω, λυπάμαι. Για μένα κάθε ιστορία είναι μια πιθανή πραγματική εξέλιξη της ζωής. Να μην μπορεί κανείς να πει διαβάζοντας με… «δεν γίνονται αυτά»».

Ποια θεωρείτε την πιο σημαντική στιγμή στη -μέχρι τώρα- συγγραφική σας πορεία;
«Το βραβείο που πήρα για το συγγραφικό μου έργο από τα χέρια της Αλκυόνης Παπαδάκη…»

Υποκριτική και Συγγραφή. Ποια ανάγκη εξυπηρετεί η καθεμία για τον Κώστα Κρομμύδα;
«Πάνε τόσο μαζί που νιώθω ευγνώμων που κατάφερα και καταφέρνω να τα έχω και τα δυο στη ζωή μου. Όταν γράφω, ερμηνεύει ο ηθοποιός και όταν παίζω ξυπνά ο συγγραφέας αναλύοντας τις λέξεις, τα συναισθήματα και την αληθοφάνεια της πλοκής».

Ποιες θυσίες απαιτεί η ενασχόληση με τη συγγραφή ενός βιβλίου και ποιες είστε διατεθειμένος να κάνετε εσείς;
«Αποφεύγω τις θυσίες. Αυτά τα έκαναν οι πρόγονοί μας για να εξευμενίσουν τους θεούς… Προσπαθώ με τις επιλογές μου να γράφω ποιοτικά και να καταφέρνω όλο και περισσότερους να ταξιδεύουν με τα βιβλία μου. Σέβομαι τον αναγνώστη. Δεν θυσιάζω τα πιστεύω μου, για να πουλήσω παραπάνω, γράφοντας ερωτικοσοκαριστικές μπουρδίτσες. Αναζητώ την αλήθεια στη λεπτομέρεια της και αυτό από μόνο του απαιτεί πολλές προσωπικές θυσίες, κυρίως σε χρόνο».

Κλείνοντας, θα θέλαμε να μας αποκαλύψετε πότε περιμένουμε το επόμενο βιβλίο σας, αλλά και λίγα πράγματα για αυτό, καθώς και αν έχετε θεατρικά, κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά σχέδια για τη νέα σεζόν.
«Η χρονιά άρχισε πολύ καλά με προτάσεις για θέατρο και διδασκαλίες. Όταν όμως ξεκίνησα από το καλοκαίρι να γράφω την επόμενη ιστορία κατάλαβα πως δεν χωράνε όλα μαζί καθώς οι απαιτήσεις του νέου βιβλίου είναι τεράστιες. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι είναι και εκείνοι ενθουσιασμένοι με το νέο μου εγχείρημα το οποίο θα είναι στα ράφια όταν απλά θα είναι έτοιμο. Συνεργάζομαι με έναν εκδοτικό (Διόπτρα) που δεν μου βάζει deadline. Η κατά παραγγελία συγγραφή σκοτώνει την έμπνευση. Την κάνει ανέραστη, άοσμη. Σαφώς υπάρχει ένας προγραμματισμός αλλά αυτό πάντα εξαρτάται από το πώς πάει η ιστορία. Θα είναι πάλι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και ομολογώ πως κάθε μέρα αναμένω όσο τίποτα την ώρα που θα καθίσω μπροστά στον υπολογιστή για να γράψω. Προς το παρόν λοιπόν μου αρκεί η καθημερινή μου ραδιοφωνική εκπομπή στο loveradio 97.5, η συγγραφή αλλά και οι παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα».

entertainment.in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024