Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Να πάει στη Μάλτα το Aquarius - Στην Πορτογαλία δέκα πρόσφυγες

Παρίσι: Να πάει στη Μάλτα το Aquarius – Στην Πορτογαλία δέκα πρόσφυγες

«Είμαστε σαφείς για το γεγονός ότι δεν πρέπει να περάσει τέσσερις ή πέντε μέρες στη θάλασσα. Πρέπει να αποβιβάσει άμεσα και σήμερα βρίσκεται κοντά στη Μάλτα» δήλωσε πηγή του μεγάρου των Ηλυσίων

Η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε το πλοίο Aquarius, που περιπλανάται στη Μεσόγειο μεταφέροντας 58 πρόσφυγες τους οποίους διέσωσε στη θάλασσα, να τους αποβιβάσει στη Μάλτα αντί στη Μασσαλία (νότια Γαλλία) όπως έχει ζητήσει την άδεια να κάνει, σύμφωνα με πηγή του μεγάρου των Ηλυσίων.

«Είμαστε σαφείς για το γεγονός ότι δεν πρέπει να περάσει τέσσερις ή πέντε μέρες στη θάλασσα (…). Πρέπει να αποβιβάσει άμεσα και σήμερα βρίσκεται κοντά στη Μάλτα» δήλωσε η πηγή αυτή η οποία ζήτησε να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση.

«Εργαζόμαστε για μια ευρωπαϊκή λύση, όπως είχε γίνει προηγουμένως» για το Aquarius, όταν, τον Ιούνιο, το πλοίο έλαβε άδεια να αποβιβάσει τους πρόσφυγες στη Βαλένθια, στην Ισπανία, οι οποίοι κατανεμήθηκαν σε διάφορες χώρες.

Το πλοίο έχει ναυλωθεί από τη ΜΚΟ «SOS Méditerranée» και διαπλέει τη Μεσόγειο για να περισυλλέξει πρόσφυγες που επιχειρούν να φθάσουν κρυφά στην Ευρώπη. Η κατάσταση αποκρυσταλλώνει πολλές από τις εντάσεις στην Ευρώπη, κυρίως ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία, η οποία αρνήθηκε να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του Aquarius στα λιμάνια της κατά το παρελθόν και οι ακτές της οποίας βρίσκονται αυτή την ώρα κοντά στο πλοίο, υπογραμμίζει το Ελιζέ.

«Είχαμε καλές καιρικές συνθήκες, ιδεώδεις για τις αναχωρήσεις. Οι συνθήκες, όμως, χειροτερεύουν και τις επόμενες ώρες αναμένουμε κύματα μέχρι και πέντε μέτρα ύψους. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό, βασικό, να βρεθεί λιμάνι στο οποίο να αποβιβαστούν, σε ασφάλεια, όλοι αυτοί οι άνθρωποι» δήλωσε μέλος του πληρώματος του Aquarius, μέσω Twitter.

Στην Πορτογαλία δέκα από τους 58 πρόσφυγες

Την ίδια ώρα, η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τη Γαλλία και την Ισπανία να υποδεχθεί δέκα από τους 58 πρόσφυγες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο και βρίσκονται πάνω στο πλοίο Aquarius.

Η απόφαση υποδοχής αυτών των δέκα προσώπων ελήφθη «με αλληλέγγυο και συντονισμένο τρόπο με την Ισπανία και τη Γαλλία» ανέφερε το πορτογαλικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του χωρίς να διευκρινίζει πού μπορεί να αποβιβασθούν αυτοί οι πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: «Όχι» στον ελλιμενισμό του Aquarius που μεταφέρει πρόσφυγες

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024