Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ένα σπίτι στις Βρυξέλλες ενώνει την γαλλική κουλτούρα με τη μεξικάνικη διακόσμηση

Ένα σπίτι στις Βρυξέλλες ενώνει την γαλλική κουλτούρα με τη μεξικάνικη διακόσμηση

Δυο σχεδιαστές επίπλων ενώνουν τις ζωές τους και τις αδυναμίες τους κάτω από μια στέγη

Η  Anne-Marie Midy και ο Jorge Almada – από την Γαλλία και το  Μεξικό αντίστοιχα – σχεδιάζουν μοντέρνα έπιπλα και αξεσουάρ που κατασκευάζονται με παραδοσιακές τεχνικές από τεχνίτες στο Μεξικό για πώληση μέσω της εταιρείας σχεδιασμού Casamidy.

Αρχικά, κάθε σχέδιο – είτε πρόκειται για διακοσμητικό κεφαλάρι με πιεσμένο κασσίτερο είτε για τραπέζι καφέ με περίτεχνη βάση με νικελωμένα κλαδιά – είναι κατασκευασμένο από χειροποίητους τεχνίτες στο Μεξικό. Συνεργάζονται στενά με περισσότερους από 40 τεχνίτες, συμπεριλαμβανομένων των μεταλλουργών, φυσητών γυαλιού και μωσαϊκών για να αναπτύξουν και να κάνουν τα πρωτότυπα και εντυπωσιακά κομμάτια για την εταιρεία τους, την Casamidy. Δεύτερον, η Anne-Marie και ο Jorge σχεδιάζουν ανεξάρτητα, καθώς προτιμούν διαφορετικά υλικά , στην  Anne-Marie αρέσει στο μέταλλο, ενώ ο Jorge αγαπάει το δέρμα. Έτσι, αν και η συλλογή έχει μια ομοιομορφία του πνεύματος, το καθένα έχει το δικό του στυλ. Και οι δύο εκπαιδευμένοι στο σχεδιασμό, σε διάφορες μορφές, αλλά ενώ ο Jorge τείνει να σχεδιάσει για να εκπληρώσει μια ανάγκη, εξετάζοντας πρακτικές λεπτομέρειες, η Anne-Marie είναι πιο ελεύθερο-πνεύμα και ατρόμητη. Επιπλέον, οι δημιουργίες τους στο σπίτι τους ποικίλλουν με στυλ και εμφάνιση!

Η Anne-Marie παραδέχεται ότι είναι αγοραστής. «Αγαπώ τα αντικείμενα», παραδέχεται. Η φιλοσοφία της είναι ότι αν σας αρέσει κάτι, θα βρείτε ένα μέρος γι ‘αυτό. «Πρέπει να το εμπιστεύεσαι το αντικείμενο που αγοράζεις», λέει. «Όταν είστε αναγκασμένοι να αυτοσχεδιάσετε και να βρείτε λύσεις για τα πράγματα που έχετε ήδη, κάνει τους εσωτερικούς χώρους πιο ζωντανούς. Ποτέ δεν λυπάμαι για τις αγορές μου, αλλά εξακολουθώ να σκέφτομαι τα πράγματα που αφήνω. » Πράγματι, κάθε επιφάνεια και ράφι είναι γεμάτη με ενδιαφέροντα, ιδιόρρυθμα, ακόμη και κιτς ευρήματα, αλλά όλα εμφανίζονται με έναν τρόπο μοναδικό.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024