Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρότης… μηδέν
ΠΗΓΗ: SOOC

Σοβαρότης… μηδέν

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τους βιομηχάνους επειδή στηρίζουν ένα δικό του δημιούργημα, τις περικοπές των συντάξεων

Έκκληση να επιδείξουν όλοι σοβαρότητα στην μεταμνημονιακή εποχή, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τελευταία του συνέντευξη.

«Εγώ θέλω, τώρα που είμαστε στα πόδια μας, να σοβαρευτούμε όλοι. Και η κυβέρνησή μου και η αντιπολίτευση και οι κοινωνικοί φορείς, να πάρουν την βαθιά ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό  ΕΝΑ Channel Καβάλας.

Έχει απόλυτο δίκιο ο υπουργός και θα  ήταν ευχής έργο (επειδή δεν έχει δυνατότητα επιρροής στην αντιπολίτευση) να ξεκινήσει ασκήσεις… σοβαρότητας στους συναδέλφους του στην κυβέρνηση.

Γιατί δεν είχε καμία σχέση με την σοβαρότητα η φιέστα της… γραβάτας που οργάνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο και από την οποία απείχε φρονίμως ποιών ο υπουργός Οικονομικών.

Ούτε βέβαια αποτελεί δείγμα σοβαρότητας η επίθεση του πρωθυπουργού στον ΣΕΒ. Τον κατηγόρησε ότι «έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο εν προκειμένω για την περικοπή των συντάξεων».

Δηλαδή ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τους βιομηχάνους ότι στηρίζουν ένα «αντικοινωνικό»  και «αντιαναπτυξιακό» μέτρο το οποίο ο ίδιος έφερε στην Βουλή (εις διπλούν ως σχέδιο  νόμου και ως δημοσιονομική υποχρέωση στο Μεσοπρόθεσμο) και υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Θα μπορούσε να βρει «χίλιους» λόγους να κατηγορήσει τους βιομηχάνους για να αναδείξει τα αριστερά του… αντανακλαστικά και επέλεξε να τους ψέξει επειδή στηρίζουν ένα δικό του δημιούργημα .

Και επειδή πράγματι ο κ. Τσακαλώτος διαφέρει από τους «συντρόφους» του θα ήταν σκόπιμο ως αρμόδιος υπουργός να  δηλώσει ευθέως τι προτίθεται να πράξει με τις συντάξεις.

Υ.Γ:  Θα ήταν μάταιο να προσπαθήσει ο υπουργός Οικονομικών να  απαιτήσει σοβαρότητα από το «συνονθύλευμα» των ΑΝΕΛ και τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο. Χαμένος θα πήγαινε ο κόπος  του. Ας κάνει υπομονή και ας χαράξει  μαζί τους την  πολιτική της επόμενης… ημέρας

Only in

«Πόλεμο» κατά της στεγαστικής κρίσης, του υπερτουρισμού και των άπιαστων ενοικίων κηρύττουν οι ευρωπαϊκές πόλεις

«Όσο περισσότερα είναι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο αυξάνονται τα ενοίκια» σύμφωνα με τον Konstantin Kholodilin, ερευνητή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024