Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μπόντο Κίρχοφ: Έγραψα για το μεγάλο δράμα των λεπτομερειών

Μπόντο Κίρχοφ: Έγραψα για το μεγάλο δράμα των λεπτομερειών

Ο Γερμανός συγγραφέας μιλάει στο «Βήμα» για το βραβευμένο μυθιστόρημά του «Όταν δεν το περιμένεις». Ένα παράξενο ταξίδι από τον Βορρά στον Νότο, μια ερωτική ιστορία, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες

Έπρεπε να περάσουν περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες για να επιστρέψει ο Μπόντο Κίρχοφ στην Αθήνα. «Τότε, την πρώτη φορά, είχα έρθει ως τουρίστας με την κοπέλα μου. Μείναμε λίγες μέρες εδώ και μετά πήγαμε στα νησιά. Θυμάμαι ότι ήμουν νέος, δεν είχα πολλά χρήματα. Θυμάμαι ότι ήταν Αύγουστος, επικρατούσε μια αφόρητη ζέστη, ένα γλυκό χάος»είπε στο «Βήμα» ο 70χρονος Γερμανός συγγραφέας ατενίζοντας την Ακρόπολη.

Το προηγούμενο βράδυ είχε παρουσιάσει στο Ινστιτούτο Γκαίτε το μυθιστόρημά του Όταν δεν το περιμένεις (πρωτότυπος τίτλος: Widerfahrnis) με το οποίο απέσπασε το Γερμανικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 2016. «Νομίζω ότι αυτό που εκτίμησαν περισσότερο οι κριτές είναι ο ήρεμος και λειτουργικός τρόπος με τον οποίο συνδυάζονται στο βιβλίο οι μικρές λεπτομέρειες της ιδιωτικής ζωής με ένα μεγάλο ζήτημα της σημερινής πολιτικής. Το άλλο είναι – όπως μου λένε – η μουσικότητα της γλώσσας μου, των γερμανικών που γράφω».

Ο ίδιος θεωρεί ότι «ο ήχος ενός κειμένου είναι εξαιρετικά σημαντικός» και, μεταξύ άλλων, αυτό προσπαθεί να περάσει στα εργαστήρια λογοτεχνικής γραφής που διοργανώνει μαζί με τη γυναίκα του στη Βόρεια Ιταλία.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024