Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά της Α1

H συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά της Α1

Το νέο μουσείο της Ακρόπολης φιλοξένησε τους τέσσερις μονομάχους των ημιτελικών της Basket League για τη συνέντευξη Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων ομάδων των ημιτελικών της Basket League στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Εκεί οι προπονητές του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού,Προμηθέα και ΠΑΟΚ συνοδεία των αρχηγών των ομάδων, μίλησαν για τους αντιπάλους τους στην ημιτελική φάση της Basket League και όχι μόνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις παικτών και προπονητών:

Ολυμπιακός

Γιάννης Σφαιρόπουλος (προπονητής): «Έχουμε μια σειρά ημιτελικών με μια ομάδα που έχει κερδίσει το σεβασμό όλων. Δίκαια τερμάτισε 3ος ο Προμηθέας στην κανονική περίοδο. Έχει χημεία, ρόλους και σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο. Έχει πολύ καλή στήριξη από τους φιλάθλους και ισχυρή διοίκηση. Τέτοιες ομάδες χρειάζονται στο ελληνικό μπάσκετ. Δίνουμε έμφαση σε αυτή τη σειρά. Το κλειδί για εμάς είναι να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς μας, να βρούμε τον αγωνιστικό ρυθμό μας. Εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να συνέλθουμε από όλους αυτούς τους τραυματισμούς. Χάσαμε τους ρόλους μας και τη χημεία από τα συνεχόμενα “μπες-βγες”. Ευελπιστώ ότι την κατάλληλη στιγμή θα είμαστε όλοι έτοιμοι.

Ο αθλητισμός ενώνει, είναι μια έκφραση πολιτισμού. Όλα τα φαινόμενα βίας είναι κατακριτέα. Σίγουρα όλοι θέλουν να κερδίσουν, αλλά στο τέλος μόνο ένας μπορεί να βγει πρώτος. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού. Το γεγονός πως δεν γνωρίζεις από πριν ποιος θα κερδίσει. Πρέπει να έχουμε καλύτερη αθλητική παιδεία. Εύχομαι να δούμε ματς που δεν θα υπάρχει ούτε ίχνος βίας στη διάρκειά τους.

Όπως είπα και πριν, ο Προμηθέας τερμάτισε 3ος στην κανονική περίοδο απολύτως δίκαια. Εγώ θέλω να σταθώ ότι δίνει μεγάλη σημασία στα τμήματα υποδομής και βάση στην παραγωγή. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε όλοι στην Ελλάδα. Να βγάζουμε νέους αθλητές. Πρέπει να βοηθήσουμε όλα αυτά τα ταλέντα για να συνεχίσει το μπάσκετ να είναι το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα. Πρέπει να στηρίξουμε όλα αυτά τα νέα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως βρίσκεται στις 4 κορυφαίες ομάδες ένας σύλλογος από την επαρχία. Εγώ έχω δουλέψει σε ομάδα της επαρχίας και μπορώ να καταλάβω τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Παλαιότερα υπήρχαν μόνο 1-2 επαρχιακές ομάδες. Το μπάσκετ πρέπει να το αγαπήσει η επαρχία. Πρέπει να είναι αποκεντρωμένο. Υπάρχουν ομάδες που είναι πολλά χρόνια στην Α1 και δεν έχουν τη στήριξη που πρέπει από την τοπική κοινωνία. Ίσως βαρέθηκε ο κόσμος, ίσως έπαιξε ρόλο η κρίση».

Στην περίπτωση να συναντήσει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στους τελικούς ο Έλληνας τεχνικός απάντησε: «Δίνουμε πρώτα απ’ όλα μεγάλη σημασία στην ημιτελική σειρά με τον Προμηθέα. Είναι μια ομάδα που μπορεί να σου κάνει τη ζημιά αν δεν παίξεις καλά. Το πρώτο που σκεφτόμαστε αυτό είναι τώρα. Δεν μπορώ να απαντήσω για το αήττητο του Παναθηναϊκού. Είναι δεδομένο πως έχει παίξει πάρα πολύ καλά μέχρι τώρα και είναι αήττητος, αλλά δεν θεωρώ ότι υπάρχει στοιχείο αιφνιδιασμού».

Βασίλης Σπανούλης (αρχηγός): «Πάμε να διεκδικήσουμε το στόχο που κυνηγάμε και εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια και ο καλύτερος να κερδίσει. Θα κοιτάξουμε τη σειρά με τον Προμηθέα και οφείλουμε να είμαστε σοβαροί. Οι ομάδες είναι αρκετά έμπειρες οπότε κανείς δε μπορεί να αιφνιδιαστεί».

Παναθηναϊκός

Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής): «Είναι η δεύτερη χρονιά μου και ελπίζω του χρόνου να μη χρειάζομαι μεταφραστή. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε αυτό το τραπέζι με σπουδαίους προπονητές και παίκτες, Πάντα δυστυχώς ένας κερδίζει, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα. Η ζωή έχει δείξει πως πολλές φορές προσπαθείς και κερδίζεις και άλλες φορές προσπαθείς και χάνεις. Ελπίζω και οι 4 ομάδες να χαρίσουν όμορφο θέαμα και όλοι οι θεατές να το χαρούν χωρίς κανένα είδος βίας. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα, έχει 11/12 νίκες στα τελευταία ματς και προετοιμάζει τακτικά άριστα τους αγώνες της. Όπως είπαν Σπανούλης και Σφαιρόπουλος… ας κερδίσει ο καλύτερος.

Η ομάδα μας είναι σε καλό επίπεδο με όλες τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν. Είμαστε χαρούμενοι για το αήττητο μας, αλλά ξεκινάμε από το μηδέν. Είμαστε ήρεμοι κι αποφασισμένοι. Ο ΠΑΟΚ παίζει καλά αυτή την εποχή και οφείλουμε να προετοιμαστούμε με σοβαρότητα για τα παιχνίδια απέναντί τους. Ο ΠΑΟΚ επιθετικά είναι πολύ διαβασμένος πάντα ενώ παίζει και καλή άμυνα. Μπορεί κι αλλάζει γρήγορα τα συστήματά της και θα χρειαστεί το 100%.

Ο Προμηθέας αξίζει να βρίσκεται εδώ, παίζουν αρκετά έξυπνο μπάσκετ, κάθε μέρα βελτιώνονται και για το διάστημα που βρίσκομαι στην Ελλάδα νομίζω πως έχει προέλθει από μία πολύ σοβαρή δουλειά πολλών παραγόντων του Προμηθέα και μπορούν να γίνουν παράδειγμα».

Αναφορικά με τις εντυπώσεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα και τι θα ήθελε να βελτιωθεί είπε: «Δύσκολη ερώτηση γιατί οι κοινωνίες Ισπανίας κι Ελλάδας είναι διαφορετικές και θα χρειαστεί να πιούμε έναν καφέ για να το αναλύσουμε. Είναι δύσκολο να το απαντήσω τώρα. Υπάρχουν πολλές ομάδες από διάφορες γεωγραφικές θέσεις. Πέρυσι είχα απαντήσει και κανείς δε με πήρε σοβαρά οπότε δε θέλω να πω κάτι τώρα».

Ίαν Βουγιούκας (αρχηγός): «Το 26-0 είναι κάτι για το οποίο δουλέψαμε σκληρά, αλλά τα playoffs είναι κάτι διαφορετικό. Μας έδωσε το πλεονέκτημα έδρας και πρέπει αν επικεντρωθούμε στη σειρά με τον ΠΑΟΚ. Αν προχωρήσουμε θα βρούμε απέναντι μία πολύ δυνατή ομάδα και θα είναι ανταγωνιστικοί οι τελικοί. Θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

ΠΑΟΚ

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής): «Η ομάδα εξελίχθηκε στη διάρκεια της σεζόν, όταν καταφέραμε να βρούμε χημεία, επέστρεψαν οι τραυματίες. Κάναμε ένα πολύ καλό «κλείσιμο» στη σεζόν, που μας επέτρεψε να βρεθούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Όταν έχουμε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό απέναντί μας, θα μπορούμε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας. Από την αρχή της χρονιάς κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Αποκλείσαμε μια ομάδα που πήρε το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που το καταφέραμε, μέσα από μια επίπονη διαδικασία και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Ερωτώμενος για το φαινόμενο της βίας ο Έλληνας προπονητής είπε: «Οι προπονητές και οι παίκτες δίνουν πάντα το καλό παράδειγμα και δεν θυμάμαι να έχει προκληθεί επεισόδιο από παίκτη και προπονητή. Η ερώτηση αυτή πρέπει να γίνει πέραν του κόσμου και σε άλλους παράγοντες του αθλητισμού που δίνουν την σπίθα στον κακό οπαδό να δημιουργήσει επεισόδια. Εμείς με τη συμπεριφορά μας δίνουμε καλά ερεθίσματα, έχουμε υψηλό επίπεδο, άρα θα πρέπει να διορθώσουμε το συγκεκριμένο κακώς κείμενο, κυρίως από τους ανθρώπους που προκαλούν. Η ερώτηση πρέπει να απευθύνεται στους ανθρώπους που προκαλούν».

Βαγγέλης Μαργαρίτης (αρχηγός): «Έπειτα από τρία χρόνια είμαστε πάλι στην τετράδα, είχαμε μια δύσκολη χρονιά θα έλεγα, ειδικά στην αρχή της. Κάναμε κάποιες ήττες, με τραυματισμούς. Δουλέψαμε πάρα πολύ, πιστεύαμε στην ομάδα. Ήταν ένας στόχος, τα καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι γι αυτό. Έχουμε μια δύσκολη σειρά μπροστά μας, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Όλοι παλεύουμε για να μπούμε στην τετράδα, αυτός είναι ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν. Τώρα πρέπει απλά να παλέψουμε για το κάτι καλύτερο».

Προμηθέας

Μάκης Γιατράς (προπονητής): «Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα που κάθομαι δίπλα σε προπονητές, που είναι κορυφαίοι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη είχαμε συνεργαστεί στη Γ’ Εθνική, τώρα είμαστε στο ίδιο σημείο. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Θέλουμε να χαρούμε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και να πάρουμε ό,τι μας αξίζει στο γήπεδο.

Σε ερώτηση για τα κρούσματα βίας στον αθλητισμό ο τεχνικός του Προμηθέα απάντησε: «Στην Πάτρα υπήρχε τρομερή ατμόσφαιρα με οικογένειες και παιδιά ενώ και κανείς αντίπαλος δεν είχε παράπονο από τη φιλοξενία μας».

Νίκος Γκίκας (αρχηγός): «Όταν ξεκίνησε η σεζόν, κανείς δεν πίστευε ότι θα βρισκόμαστε εδώ. Βγήκαμε τρίτοι σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι κάτι που το κρατάμε όλοι μέσα μας, σαν εχέγγυο για τη συνέχεια. Έρχονται τα τρία, τέσσερα, πέντε παιχνίδια με το μικρότερο άγχος μέσα στη σεζόν. Εύχομαι να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024