Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός ο άχρηστος ο Λάσο…

Αυτός ο άχρηστος ο Λάσο…

Η ιστορία του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης που κανείς ποτέ δεν πίστεψε, αλλά που είναι ένας μεγάλος πρωταγωνιστής για την αναγέννηση της μπασκετικής «βασίλισσας»

Για τους περισσότερους έλληνες σχολιαστές του μπάσκετ ο Πάμπλο Λάσο, ο άνθρωπος που στο Βελιγράδι κέρδισε με τη Ρεάλ την Ευρωλίγκα, είναι ένας «άχρηστος». Μεγάλος προπονητής είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που έχει στην Ελλάδα το δικό του δημοσιογραφικό fun club, και φυσικά οι δικοί μας οι Ελληνες, που είναι περιζήτητοι στην Ευρώπη.

Η βεβαιότητα δημιουργήθηκε γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Δημήτρης Ιτούδης κέρδισαν την Ευρωλίγκα, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έπαιξε δυο τελικούς. Και δεν λέω, πολλά και σπουδαία έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια οι δικοί μας, αλλά το να μην αναγνωρίζεις του Λάσο την αξία είναι απίστευτο.

Ονειρο

Γιατί είναι «άχρηστος» ο Λάσο – ειδικά για τους περισσότερους έλληνες σχολιαστές του μπάσκετ – δεν το κατάλαβα ποτέ μου. Το 2011, όταν ο Λάσο ανέλαβε τη Ρεάλ, η Βασίλισσα είχε τέσσερα χρόνια να κερδίσει το πρωτάθλημα: την είχε ξεπεράσει, όχι μόνο η Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ, αλλά και η Ταού του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Η Ευρωλίγκα ήταν όνειρο: την είχε κερδίσει τελευταία φορά το 1995 – με αντίπαλο τον Ολυμπιακό του Γιάννη Ιωαννίδη και σουπερστάρ τον Αρβιντας Σαμπόνις.

Η Ρεάλ δεν μπορούσε να κερδίσει ούτε το Κύπελλο Ισπανίας – το τελευταίο το είχε σηκώσει το 1993. Κι ας φορούσε πάντα την ίδια βαριά φανέλα που αποτελεί συχνά-πυκνά εξήγηση των επιτυχιών της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024