Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Harley Davidson Bucherer Blue Edition: Τα διαμάντια είναι παντοτινά…

Harley Davidson Bucherer Blue Edition: Τα διαμάντια είναι παντοτινά…

…και ιδιαιτέρως ακριβά μιας και η συγκεκριμένη one-off έκδοση της Softail Slim S δια χειρός του ελβετικού βελτιωτή Bundnerbike επενδύεται με την συμβολή του επίσης Ελβετού ωρολογοποιού-κοσμηματοπώλη Bucherer, διαμάντια και άλλα πολύτιμα πετράδια και μέταλλα τα οποία την ανάγουν στην ακριβότερη πρόταση του δίκυκλου είδους.

Με τιμή που προσεγγίζει τα 1,8 εκατομμύρια δολάρια η συγκεκριμένη Harley-Davidson Softail Slim S είναι η ακριβότερη μοτοσικλέτα που έχει κατασκευαστεί ποτέ και αυτό δεν οφείλεται σε μια τυπική διαδικασία βελτίωσης ενός δίτροχου με την έννοια της «απλής» μηχανολογικής και σχεδιαστικής αναβάθμισης αλλά στη συμβολή του ελβετικού οίκου ωρολογοποιίας Bucherer στη διακόσμησή της με πολύτιμους λίθους και μέταλλα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα περίπου 360 διαμάντια και οι επιχρυσωμένες επιφάνειες, εκεί όπου σε ένα τυπικό δείγμα του είδους της θα κυριαρχούσε το γυμνό μέταλλο, δεν απαιτούν μια εξίσου ενδελεχή όσο και αντάξια των πολύτιμων υλικών εργασία κατασκευής η οποία υλοποιήθηκε από τον ελβετικό κατασκευαστή κατά παραγγελία μοτοσικλετών Bundnerbike ο οποίος φυσικά δεν παρέλειψε να επιφέρει τις απαραίτητες σχεδιαστικές και άλλες αναβαθμίσεις στο σκαρί Softail Slim S προκειμένου να ταιριάζει περισσότερο με το νέο της ρόλο ως… κινητού κοσμηματοπωλείου.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η διαδικασία κατασκευής των ιδιαίτερων σχεδιαστικών στοιχείων συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης των πολύτιμων λίθων και της επιχρύσωση των μεταλλικών επιφανειών μέχρι κεραίας καθώς ούτε καν τα πριτσίνια δεν έχουν εξαιρεθεί από το… χρυσό κανόνα, απαίτησαν περίπου 2.500 εργατοώρες.

Κάπως έτσι το αποτέλεσμα αποτιμάται σε 1,8 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την προηγούμενη ακριβότερη δίτροχη πρόταση η οποία ήταν μια Vincent Black Litghtning του 1951 η οποία διατέθηκε προς 929.000 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Las Vegas.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος, δεν έχει ανακοινωθεί κατά πόσο οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να προσφέρουν την Blue Edition προς πώληση. Ωστόσο ακόμα και αν κάτι τέτοιο συμβεί, σε αντίθεση με την παραπάνω ιστορική Vincent Black Lightning, είναι αμφίβολο ο ιδιοκτήτης της να θελήσει να κυκλοφορεί με την Blue Edition για όλους τους προφανείς λόγους. Πάντως, θα έχει κάθε δικαίωμα να «προάγει» το γκαράζ του, αποκαλώντας το κοσμηματοπωλείο.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024