Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα ξανά!
Ατελείωτη χαρά μετά από χρόνια πίκρας για τους φιλάθλους της ΑΕΚ που το γλέντησαν. (ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Βασίλισσα ξανά!

Ο άθλος της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ η οποία μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να περάσει από την αφάνεια στην ευρωπαϊκή διάκριση

«Και ξανά, ξανά θα γίνεις βασίλισσα» τραγουδούσαν εδώ και χρόνια με νοσταλγία οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και αίφνης είδαν την ομάδα τους να γίνεται όχι απλώς βασίλισσα, αλλά αυτοκράτειρα του… Βυζαντίου και πασών των επικρατειών!

Τούτου δοθέντος έχουν de facto et de jure to δικαίωμα να παραλλάξουν το σύνθημα τους και να αλαλάζουν την επηυξημένη και βελτιωμένη εκδοχή του…

Όπως παλιά βασίλισσα ξανά!

Κλινική περίπτωση… υπερκούπωσης, το δίχως άλλο, καθότι μέσα σε λίγες ώρες η «Ένωση» πανηγύρισε την κατάκτηση δυο τίτλων: το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που το καρτέραγε είκοσι τέσσερα ολόκληρα χρόνια και τον ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκετ τον οποίο λαχτάραγε από το 2000.

Είχε προηγηθεί στις 17 Φεβρουαρίου του 2018 η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ, το Σάββατο θα διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο (και το συνεπαγόμενο νταμπλ), χώρια οι βλέψεις της στο χάντμπολ, εντός, εκτός και επί τα αυτά!

Παρεμπιπτόντως η ομάδα χειροσφαίρισης της ΑΕΚ βαδίζει στα χνάρια της μπασκετικής αδερφής της και θα διεκδικήσει τον τίτλο του Challenge Cup στις 14 και στις 20 Μαίου με αντίπαλο τη ρουμανική Ποτάισα Τούρντα, οπότε δεν αποκλείεται να προκύψουν και από εκεί θριαμβευτικά χαμπέρια!

Η επιστροφή της ΑΕΚ στο μπάσκετ είναι αδιαμφισβήτητη και θεαματική, χώρια τα πολλά κοινά στοιχεία με αυτήν στο ποδόσφαιρο: το 2011 για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια υποβιβάσθηκε από την Α’ Εθνική, πέρασε τόσο από την Α2, όσο και από τη Β’ Εθνική για να επανακάμψει στην ελίτ το καλοκαίρι του 2014…

Τότε η ΑΕΚ δεν είχε μαντίλι να κλάψει! Αδυνατούσε να πληρώσει την εγγυητική επιστολή της συμμετοχής της στην Α1 και τα έξοδα χρήσης του ΟΑΚΑ και ενώ βρισκόταν μεταξύ σφύρας και άκμονος, ακριβώς την ώρα μηδέν (Οκτώβριος 2014) εμφανίστηκε από το… κάγκελο ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Δίκην από μηχανής θεού ο άλλοτε διοικητικός παράγων της ΠΑΕ, δεν περιορίστηκε απλώς στο να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες, στο πλαίσιο μιας ταμειακής διευκόλυνσης, αλλά οραματίσθηκε, σχεδίασε και άρχισε να υλοποιεί ένα φιλόδοξο και μακρόπνοο πρόγραμμα…

Τριάμισι χρόνια αργότερα βλέπει την ΑΕΚ να έχει κατακτήσει δυο τίτλους, να εγείρει αξιώσεις για να σπάσει το δίπολο των αιωνίων (τους οποίους έχει ήδη νικήσει από δυο φορές πέρυσι και εφέτος) στο πρωτάθλημα και να επιστρέφει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπασκετικό γίγνεσθαι.

Συν τοις άλλοις συνέλαβε την ιδέα και χρηματοδότησε το γύρισμα της ταινίας «1968» (με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Τάσου Μπουλμέτη), ενώ αυτή την εποχή κινεί τις διαδικασίες μεταστέγασης της ΑΕΚ σε ένα δικό της σπίτι, που πιθανότατα θα είναι ο χώρος του ΟΑΚΑ στον οποίο βρίσκεται σήμερα το ποδηλατοδρόμιο.

Ολα αυτά δεν είναι ούτε λίγα, ούτε ευκαταφρόνητα για μια ομάδα η οποία τη σεζόν 2011-12 στην πρώτη συμμετοχή της στην Α2 αναφερόταν ως ΑΕΚ… Αθηνών για να διαχωρίζεται από την ΑΕΚ Αργους, που συμμετείχε στο ίδιο πρωτάθλημα!

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024