Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θα πεθάνουμε από πλήξη, μαζί και η οικονομία

Θα πεθάνουμε από πλήξη, μαζί και η οικονομία

Πολιτικοί που δεν μπορούν να σπάσουν αυγά αλλά αναλώνονται σε κοινοτοπίες δεν μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα

O ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, σε μια από τις συχνές παρεμβάσεις του επί παντός του επιστητού, μας ανακοίνωσε ότι «η συντεταγμένη έξοδος από το μνημόνιο και η διαμόρφωση της μετα-μνημονιακής αναπτυξιακής στρατηγικής αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα και θα φέρουν ελληνική υπογραφή».

Μας είπε επίσης ότι δεν πρέπει «να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, όπως η κακοδιαχείριση, η αλόγιστη σπατάλη και η εκτεταμένη φοροδιαφυγή, που ενίσχυσαν συγκεκριμένα συμφέροντα και διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας».

Ωραία όλα αυτά τα μεγαλόπνοα και οραματικά του κ. Παπαδημούλη ο οποίος ζώντας στις Βρυξέλλες με έναν διόλου ευκαταφρόνητο μισθό έχει καλές ιδέες και τις καταθέτει πολύ συχνά στη δημόσια σφαίρα.

Αλλά γιατί δεν τις λέει και στο κόμμα του που κυβερνά; Γιατί δεν τις καταθέτει επίσημα ώστε και μάθουν και οι επί της ανάπτυξης και των οικονομικών πώς σκέφτονται οι κοσμογυρισμένοι ευρωβουλευτές της αριστεράς;

Δεν γνωρίζει ο αρμόδιος υπουργός Γ. Δραγασάκης πώς θα είναι το νέο αναπτυξιακό σχέδιο; Κι αν δεν το γνωρίζει γιατί δεν του το εξηγεί ο κ. Παπαδημούλης που… το έχει;

Κατ’ αρχάς μας λέει ότι θα έχει ελληνική σφραγίδα. Το αυτονόητο δηλαδή, μια ανεξάρτητη χώρα να είναι ικανή να έχει ένα σχέδιο που θα το τηρήσει πιστά. Επίσης μας λέει το άλλο αυτονόητο: Ότι στη μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν πρέπει να γίνουν λάθη όπως η φοροδιαφυγή, η κακοδιαχείριση, η σπατάλη ενώ τέλος υπογραμμίζει ότι οι εμπορικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν την “ατμομηχανή” της ελληνικής οικονομίας τις επόμενες δεκαετίες, και αυτό απαιτεί ένα ισχυρό και ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο χωρίς εμπόδια και διφορούμενες διατάξεις.

Πραγματικά μένουμε έκπληκτοι με την πρωτοτυπία. Δεν έχουμε ξανακούσει ποτέ για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ή της εκτεταμένης σπατάλης και της κακοδιαχείρισης. Ποτέ δεν ακούσαμε να λέει κάποιος ότι οι μικρομεσαίοι πρέπει να γίνουν ατμομηχανή της οικονομίας, ούτε ότι απαιτείται ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο.

Κι επιτέλους, ο κ. Παπαδημούλης δεν πρέπει να τραβήξει τα αυτιά των συναδέλφων του στον ΣΥΡΙΖΑ που τυγχάνει να είναι και υπουργοί; Πέρασαν τρία χρόνια που είναι στην εξουσία, θα συνεχίσουν να κάνουν διαπιστώσεις και να γράφουν εκθέσεις ιδεών; Θα συνεχίσουν να μας… εκπλήσσουν με τις βαρετές επισημάνσεις τους και με τις βαρύγδουπες εκφράσεις τους για τη μεταμνημονιακή εποχή;

Η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικούς οραματιστές, με ιδέες πέραν της καθημερινότητας και της ίδιας βαρετής διαχείρισης. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται διαχειριστές της εξουσίας ούτε ανθρωπάκια που βρίσκονται σε υπουργικά γραφεία μόνο και μόνο για να κάνουν διαπιστώσεις αλλά να μη δίνουν λύσεις.

Το πρόβλημα ασφαλώς δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι κοινοτοπίες του κ. Παπαδημούλη. Τις ίδιες ακούμε και από άλλους πολιτικούς όλων των κομμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι το πολιτικό προσωπικό δεν κάνει την έκπληξη στους πολίτες. Δεν τους κινεί το ενδιαφέρον με ρηξικέλευθες προτάσεις που θα αλλάξουν τη χώρα.

Σε λίγο θα πεθάνουμε από πλήξη μιας και γλιτώσαμε από το θάνατο των μνημονίων.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024