Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Power game στο Μαξίμου για την επιρροή στον πρωθυπουργό

Power game στο Μαξίμου για την επιρροή στον πρωθυπουργό

Eδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα σε δύο από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα

Στο παιχνίδι εξουσίας που διαδραματίζεται στο Μέγαρο Μαξίμου το τελευταίο διάστημα αναφέρεται ο «Μικροπολιτικός» των Νέων:

«Σύμφωνα με άνθρωπό μου στο Μαξίμου το κλίμα εντός του πρωθυπουργικού μεγάρου δεν είναι ομαδικό αυτή την περίοδο. Οπως μου επεσήμανε εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι εξουσίας – ή για να είμαι ακριβέστερος μια μάχη επιρροής – ανάμεσα σε δύο από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Για – τι άλλο; – το ποιος θα επηρεάζει περισσότερο τον Πρωθυπουργό.

»Αναφέρομαι στο μπρα ντε φερ μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Παρά, μάλιστα, τις προσπάθειες που έγιναν για να πέσουν οι τόνοι, η διαπροσωπική σχέση των δύο, μαθαίνω, είναι κακή. Αν θέλετε, πάντως, να καταλάβετε ποιος μοιάζει να κερδίζει προς το παρόν, θα σας απαντήσω με μια επισήμανση με σημειολογικές προεκτάσεις.

»Ο Παππάς έχει ένα μικρό γραφείο στον πρώτο όροφο στο Μέγαρο Μαξίμου, εν αντιθέσει με τον υπουργό Επικρατείας που διαθέτει ένα αρκετά ευρύχωρο γραφείο. Αφήστε που κάποιοι γνώστες των συριζαϊκών πραγμάτων χαρακτηρίζουν τον Παππά «άλλοτε άλτερ έγκο του Τσίπρα» και επιμένουν ότι δεν έχει την πρόσβαση που είχε παλαιότερα.

»Κι αυτό εξαιτίας του Τζανακόπουλου, που έχει πλέον αναδειχθεί σε κεντρικό πρόσωπο του πρωθυπουργικού επιτελείου. Τόσο κεντρικό που άπαντες περνούν από αυτόν πριν δουν τον Τσίπρα.

»Μην ξεχάσω να σας πω ότι ο Τζανακόπουλος περιγράφεται ως θιασώτης της φιλογερμανικής προσέγγισης, ο δε Παππάς ως της αγγλοσαξονικής γραμμής.»

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024