Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Ουδέποτε ζήτησα να σταματήσει η έρευνα για τον Φλιν

Τραμπ: Ουδέποτε ζήτησα να σταματήσει η έρευνα για τον Φλιν

«Ουδέποτα ζήτησα από τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, να σταματήσει την έρευνα σε βάρος του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Ουδέποτα ζήτησα από τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, να σταματήσει την έρευνα σε βάρος του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Φλιν είναι το πρώτο μέλος της κυβέρνησης Τραμπ που ομολόγησε τη ενοχή του σε μια έρευνα που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ για τις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές που 2016 στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ απέλυσε τον Κόμεϊ τον Μάιο.

Σε ακρόασή του στη Γερουσία, στις αρχές Ιουνίου, ο πρώην αρχηγός του FBI είχε πει πως ο Ντόναλντ Τραμπ του είχε ζητήσει προσωπικά να κλείσει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν.

Η εκτεταμένη έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 – και τη συνεννόηση που φέρεται ότι υπήρξε ανάμεσα σε οικείους του Τραμπ και τη Μόσχα – είναι μια δαμόκλειος σπάθη πάνω από τον 45ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν ο εισαγγελέας καταφέρει να αποδείξει πως υπήρξε συνέργεια με τη Ρωσία, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αρχίσει μια διαδικασία για την καθαίρεση του προέδρου.

Ο Μάικλ Φλιν δήλωσε ένοχος, το πρωί της Παρασκευής, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή στην Ουάσινγκτον, παραδεχόμενος ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις στους ερευνητές σχετικά με τις συνομιλίες του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, Σεργκέι Κισλιάκ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του κατηγορητηρίου, το περιεχόμενο των οποίων επιβεβαίωσε δια της υπογραφής του, ο Φλιν έδρασε βάσει των οδηγιών ενός «πολύ υψηλόβαθμου υπευθύνου» της προεδρικής μεταβατικής ομάδας. Φέρεται ότι πρόκειται για τον Τζάρεντ Κούσνερ, τον γαμπρό του Τραμπ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Buzzfeed και την Washington Post.

Οι επαφές με τον απεσταλμένο της Μόσχας είναι μεταγενέστερες της προεκλογικής εκστρατείας και της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ. Αφορούσαν μια απόφαση του ΟΗΕ για το Ισραήλ, τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, αλλά όχι τις δραστηριότητες της προεκλογικής εκστρατείας.

Τα γεγονότα αυτά δεν αποτελούν παρά ένα μέρος των στοιχείων των οποίων έχει πλέον γνώση ο Ρόμπερτ Μιούλερ, προειδοποίησε, διατηρώντας έτσι την πίεση επί των πρωταγωνιστών της υπόθεσης.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024