Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βentley Continental GT3: Good -wood Festival of- Speed

Βentley Continental GT3: Good -wood Festival of- Speed

Μια αγωνιστική, GT3 έκδοση της Continental GT με ισχύ 600 ίππων αποκάλυψε η βρετανική φίρμα στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood.


Απογυμνώνοντας το υπερπολυτελές coupe της, από κάθε… βαρύτιμη πολυτέλεια η βρετανική φίρμα παρουσίασε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood μια σκληροπυρηνική και αμιγώς αγωνιστική εκδοχή της Continental GT.

Το αποτέλεσμα φέρει την ονομασία Continental GT3 και η οποία ζυγίζει 1.300 κιλά δηλαδή, περίπου ένα τόνο λιγότερο από την απλή εκδοχή του μοντέλου (2.320 κιλά) χάρη στην αυστηρή δίαιτα μέρος της οποίας, είναι εμφανής με μια ματιά στο εσωτερικό της.

Εκεί κυριαρχούν η απουσία του δέρματος, του ξύλου και γενικώς η απουσία παντός είδους πολυτέλειας η οποία έχει αντικατασταθεί από την αγωνιστική λιτότητα του απολύτως απαραίτητου και βάσει προδιαγραφών ασφαλείας.

Εξοπλίζεται με ένα twin-turbo V8 4,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο Xtrac έξι σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση στο ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης του πίσω άξονα.

Τις προδιαγραφές της Bentley Continental GT3 συμπληρώνουν τα διπλά ψαλίδια της ανάρτησης και τα αμορτισέρ τεσσάρων ρυθμίσεων, οι τετραπίστονες δαγκάνες στα μπροστινά αεριζόμενα δισκόφρενα και οι εξαπίστονες πίσω και τα αγωνιστικά ελαστικά.

Μια ματιά στις εξωτερικές της επιφάνειες αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι η Continental GT3 διαθέτει όλα όσα έχει να επιδείξει η Bentley σε επίπεδο αεροδυναμικών βοηθημάτων προκειμένου να αυξήσει τη κάθετη δύναμη αλλά και να μειώσει τον αεροδυναμικό συντελεστή. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και η η ανασχεδίαση των προφυλακτήρων των κατώτερων πλευρικών τμημάτων, των φτερών και του καπό.

auto.in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024