Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο μαγικός κόσμος του «Ηugo» από τον τεχνίτη του σινεμά Μάρτιν Σκορσέζε

Ο μαγικός κόσμος του «Ηugo» από τον τεχνίτη του σινεμά Μάρτιν Σκορσέζε

Ο Μάρτιν Σκορσέζε αποφάσισε να αφήσει για λίγο πίσω του τις «σκοτεινές» ταινίες. Τέρμα οι γκάνγκστερ και οι «κακόφημοι» δρόμοι. Σειρά έχει η μαγεία και η φαντασία. Στο Hugo, ο σπουδαίος σκηνοθέτης αφηγείται την ιστορία ενός ορφανού αγοριού που βιώνει μια μυστική ζωή στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού. Ο Μ.Σκορσέζε μιλά για την ταινία. Κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα

Ο Μάρτιν Σκορσέζε αποφάσισε να αφήσει για λίγο πίσω του τις «σκοτεινές» ταινίες. Τέρμα οι γκάνγκστερ και οι «κακόφημοι» δρόμοι. Σειρά έχει η μαγεία και η φαντασία. Στο Hugo, ο σπουδαίος σκηνοθέτης αφηγείται την ιστορία ενός ορφανού αγοριού που βιώνει μια μυστική ζωή στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού.

Με τη βοήθεια ενός εκκεντρικού κοριτσιού, ο Χιούγκο Καμπρέ αναζητά την απάντηση στο μυστήριο που συνδέει τον πατέρα του, ο οποίος έχει πρόσφατα πεθάνει, με τον οξύθυμο ιδιοκτήτη ενός καταστήματος παιχνιδιών που ζει από κάτω του και με μια κλειδαριά σε σχήμα καρδιάς που μοιάζει να μην έχει κλειδί.

Το Hugo βασίζεται στο βιβλίο του Μπράιαν Σέλζνικ με τίτλο Η Εφεύρεση του Χιούγκο Καμπρέ (θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά).

Ο Μάρτιν Σκορσέζε αποφάσισε όχι απλά να κάνει μια μαγική ταινία, αλλά να τη γυρίσει και σε 3D.

«Είναι κάτι που με συναρπάζει. Πάντα ήθελα να γυρίσω μια ταινία σε 3D» λέει ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης.

«Δουλεύοντας με αυτήν την τεχνική ανακάλυψα πως εμπλέκει και μεγεθύνει τον ηθοποιό. Είναι σαν να βλέπεις ένα άγαλμα να κινείται. Δεν είναι πλέον επίπεδο. Με την κατάλληλη υποκριτική και τις κατάλληλες κινήσεις γεννάται μια μίξη θεάτρου και κινηματογράφου, που δεν είναι ούτε σκέτο θέατρο ούτε σκέτος κινηματογράφος» λέει ο σκηνοθέτης.

«Τα πρόσωπα αποκτούν μεγαλύτερη οικειότητα και ζεστασιά. Είναι πιο κοντά μας οι ηθοποιοί. Δημιουργείται μεγαλύτερο δέσιμο του κοινού με τους χαρακτήρες» προσθέτει.

Για τον ήρωά του λέει ο σκηνοθέτης: «Αυτό που ήταν συγκλονιστικό ήταν το πόσο εύθραυστος ήταν ο μικρός πρωταγωνιστής που ζούσε ολομόναχος πίσω από τους τοίχους ενός σταθμού τρένων, προσπαθώντας να βρει τρόπο να είναι σε επαφή με το νεκρό πατέρα του… Ταυτίστηκα μαζί του. Με την ιστορία του, τη μοναξιά του, τη σχέση του με τον κινηματογράφο, με τη μηχανική της δημιουργικότητας. Που φέρνει σε επαφή τον Χιούγκο με τον πατέρα του και τον Μελιές με το παρελθόν και τον εαυτό του».

Το βιβλίο και η ταινία δίνουν σημαντικό ρόλο στον «μάγο του σινεμά» Ζορζ Μελιέ. Στον Μάρτιν Σκορσέζε, γνωστό κινηματογραφόφιλο, δεν θα μπορούσε παρά να φαντάζει ελκυστική η ιδέα του να αναφερθεί σε έναν τόσο σπουδαίο σκηνοθέτη, όπως ο Μελιέ.

Άλλωστε, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το Ηugo φέρει κάτι από τη μαγεία και την αίσθηση των ταινιών του Μελιέ (Ταξίδι στο Φεγγάρι).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζουντ Λο, Άσα Μπάτερφιλντ, Κλόε Μόρετζ, Σάσα Μπάρον Κοέν, Μπέν Κίνγκσλεϊ.

* Στις ελληνικές αίθουσες η ταινία θα προβάλλεται από τις 16 Φεβρουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024