Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το 2003 τα νέα πακέτα τσιγάρων

Το 2003 τα νέα πακέτα τσιγάρων

Βρυξέλλες: Από το Σεπτέμβριο του 2003 θα ισχύει η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που επικυρώθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και επιτρέπει να εμφανίζονται πάνω στο 1/3 του πακέτου των τσιγάρων φωτογραφίες οργάνων (πνεύμονες-καρδιά) που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας του καπνίσματος. Ταυτόχρονα, θα ισχύσει και η απαγόρευση της αναγραφής χαρακτηρισμών "mild" και "light", βγάζοντας αυτομάτως εκτός αγοράς πολύ γνωστές μάρκες τσιγάρων.

Βρυξέλλες: Από το Σεπτέμβριο του 2003 θα ισχύει η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που επικυρώθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και επιτρέπει να εμφανίζονται πάνω στο 1/3 του πακέτου των τσιγάρων φωτογραφίες οργάνων (πνεύμονες-καρδιά) που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας του καπνίσματος. Ταυτόχρονα, θα ισχύσει και η απαγόρευση της αναγραφής χαρακτηρισμών «mild» και «light», βγάζοντας αυτομάτως εκτός αγοράς πολύ γνωστές μάρκες τσιγάρων.


Επίσης οι καπνοβιομηχανίες θα είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν στα πακέτα ακριβώς τι περιέχουν τα τσιγάρα, ακόμα και τις ουσίες που θεωρούνται ακίνδυνες. Επιπλέον, η νομοθεσία περιορίζει ορισμένα από τα βλαβερά συστατικά των τσιγάρων.


Από τον Ιανουάριο του 2004, η μέγιστη ποσότητα πίσσας που θα πρέπει να περιέχουν τα τσιγάρα θα είναι δέκα χιλιοστόγραμμα, νικοτίνης ένα χιλιοστόγραμμο και μονοξειδίου του άνθρακα δέκα χιλιοστόγραμμα.


Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα θεσπίσει καινούριους κανόνες μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, προσφέροντας στις κυβερνήσεις των χωρών-μελών εναλλακτικές λύσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να αναγκάσουν τις καπνοβιομηχανίες να τυπώνουν πάνω στα πακέτα των τσιγάρων γραφήματα που να δείχνουν τις επιπτώσεις του καπνίσματος.


«Ύστερα από δεκαετίες παραπλάνησης και παραπληροφόρησης από τις καπνοβιομηχανίες, το μήνυμα για το πραγματικό κόστος του καπνίσματος θα αρχίσει πια να φτάνει στους καπνιστές» δήλωσε η Βρετανίδα ευρωβουλευτής Κάθριν Στίχλερ, του Εργατικού Κόμματος.



Πηγή: ΑΠΕ

health.in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024