Την… έκανε λέει ο Γιώργος Σαββίδης από το Δ.Σ του ΠΑΟΚ για «προσωπικούς και τεχνικούς λόγους». Και ειλικρινά θυμήθηκα εκείνο το κλασικό σύντομο ανεκδοτάκι που απορεί γιατί η βόμβα σφυρίζει όταν πέφτει; Μα, φυσικά γιατί κάνει την αδιάφορη.

Εννοείτε ότι δεν άνοιξε «ρουθούνι» στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Και δεν βρέθηκε και κάποιος έγκυρος αρθρογράφος από εκείνους τους αποκαλυπτικούς να μας ενημερώσει; Ποιοι «προσωπικοί» και «τεχνικοί» λόγοι μπορεί να απομακρύνουν τον γιο του μεγαλομετόχου από την ιδιοκτησία του;

Σκεφτείτε αλήθεια να είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο αλλού, πχ στον Ολυμπιακό τι θα διαβάζαμε από τους ιππότες της αλήθειας: «Εγκατάλειψη», «Λευκή πετσέτα», «Κοροϊδία» κλπ. Αλλά όλο αυτό είναι απλά σα να λες ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή. Ξέρει ο καθένας πια το παιχνίδι και τους όρους που διεξάγεται. Ξέρει και το «σύστημα» από νεροπίστολα που κάνουν… καριέρα με τρεις διαφορετικές τσέπες στο όνομα του «αντί-Ολυμπιακού» κινήματος.

Δεν ασχολούμαι μαζί τους. Επιστρέφω στον Γιώργο. Και την παράξενη απόφαση του. Γιατί αποχώρησε από το Δ.Σ., Και κυρίως, γιατί τώρα;

Σάμπως είναι «δουλειά» η παρουσία σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο; Συνεδριάζει τέσσερις φορές την εβδομάδα και απαιτεί παρουσία; «Θεσμικό» είναι το θέμα. Μια επιπλέον απόδειξη του ενδιαφέροντος της οικογένειας Σαββίδη για τον Δικέφαλο του Βορρά, ειδικά σε ένα διάστημα που ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης είναι «άφαντος» από τη… δημόσια θέα.

Δεν ειρωνεύομαι, ούτε παριστάνω τον έξυπνο σε κάτι που δεν γνωρίζω. Αναρωτιέμαι όμως: Ο Γιώργος Σαββίδης ήταν τρελός και παλαβός με τον ΠΑΟΚ. Η «δράση» του όλα αυτά τα χρόνια συγκεντρώνει υλικό για εγκυκλοπαίδεια.

Πως λοιπόν αυτός ο άνθρωπος αφήνει άδεια την καρέκλα του; Και μην ακούω ανοησίες περί αντικατάστασης από τον «να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ και να καθαρίζω ως και τις τουαλέτες» Άγγελο Αναστασιάδη (σε ρόλο αντιπροέδρου Β΄ ως υπεύθυνος για το project manager του νέου προπονητικού κέντρου).

Σαββίδης είναι το όνομα εγγυητική-επιστολή πως όλα είναι καλά στον Δικέφαλο του Βορρά. Η αποχώρηση του Γιώργου σε κάθε κανονικό άνθρωπο προκαλεί εύλογες απορίες. Ειδικά αν προσπαθήσει να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ. Μήπως αυτή η αποχώρηση δείχνει το μέλλον; Θα έπρεπε ο οργανισμός ΠΑΟΚ να είναι σίγουρα πιο «κατατοπιστικός». Για να γνωρίζει και το κοινό της ομάδας τι ακριβώς συμβαίνει.