Οι διοργανωτές του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού είχαν μια διαφορετική ιδέα, η οποία αφορούσε στις νεαρές ηλκίες.

Αντί τα νέα παιδιά να στέλνουν βιντεάκια στο «Τικ Τοκ», γιατί να μην καλλιεργούν το ταλέντο τους, να εκφράζονται και να δημιουργούν, έχοντας τη δυνατότητα οι δημιουργίες αυτές να λάβουν μέρος σε ένα Κινηματογραφικό Φεστιβάλ;

Διαβάστε επίσης: «Λύκου κραυγή», το νέο τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ

Η απλή αυτή ιδέα προέκυψε από την επαφή με τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες στα σχολεία της Αμοργού, όταν συμμετείχαν στο «Home» project του Φεστιβάλ, απαντώντας στις 2 απλές ερωτήσεις:

Τι είναι «σπίτι» για σένα; Που είναι το δικό σου «σπίτι»; με μία πρόταση, ή με μία φωτογραφία, ή με ένα βίντεο.

Τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να μάθουν περισσότερα και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους συμμετέχοντας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε μια ξεχωριστή κατηγορία που θα φιλοξενήσει τις Μαθητικές ταινίες «Τα παιδιά λένε την δική τους ιστορία».

Η διαδικασία συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται τη σελίδα του site www.amorgosfilmfestival.com και αφού βρουν την κατηγορία School film entry, συμπληρώνουν την φόρμα που ανοίγει και στέλνουν το φιλμάκι τους στην μορφή που επιθυμούν.

Ειδικά για τους μαθητές της Αμοργού έγινε ένα  εισαγωγικό σεμινάριο που αφορούσε τον τρόπο που λέγεται μια ιστορία οπτικά και όχι μόνο.

Οι στόχοι της διοργάνωσης

Η εικόνα παίζει το ρόλο του πρωταγωνιστή στην επικοινωνία , στην πληροφορία , στην γνώση, διαμορφώνει προσωπικότητες και συνειδήσεις. Ανάμεσα στα παιδιά μπορεί να υπάρχουν οι αυριανοί δημιουργοί, ή απλά ευτυχισμένοι άνθρωποι που θα μπορούν να εκφράζονται.