Έδειξε χαρακτήρα η Ατλέτικο Μαδρίτης στην εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική της La Liga όπου επικράτησε με 2-1 της Μπιλμπάο, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και έφυγε στο +6 από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα.

Στην πρώτη καλή στιγμή του ματς η Μπιλμπάο άνοιξε το σκορ όταν στο 21′ ο Μουνιαΐν με πλασέ στην κίνηση από ασίστ του Ινιάκι έκανε το 0-1. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι «ροχιμπλάνκος» κατάφεραν να κάνουν το 1-1 με κεφαλιά του Γιορέντε από ασίστ του Λεμάρ.

Η Ατλέτικο μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Σουάρες κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 2-1 στο 51′. Ο Καράσκο έχασε μια καλή ευκαιρία στη συνέχεια για να κάνει πιο εύκολη τη νίκη της ομάδας του Σιμεόνε με το σκορ να μην αλλάζει ωστόσο και την Ατλέτικο να παίρνει τη νίκη.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο, Καράσχο (89′ Λόντι), Κόκε, Γιορέντε (89′ Κοντογκμπιά), Λεμάρ (67′ Σαούλ), Ζοάο Φέλιξ (67′ Κορέα), Σουάρες (72′ Τορέιρα)

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ουνάι Σιμόν, Ντε Μάρκος (81′ Κάπα), Ουνάι Νούνιεθ, Γεράι, Γιούρι, Μπερενγκέρ, Ουνάι Λόπεθ (73′ Βενθεδόρ), Βέσγα (59′ Ντάνι Γκαρθία), Μουνιαΐν (81′ Μορκίγιο), Ραούλ Γκαρθία (74′ Βιγιαλίμπρε), Ινιάκι