Την ευκαιρία να «καθαρίσει» την υπόθεση τίτλος μια ώρα αρχύτερα χάνει η Ατλέτικο Μαδρίτης που μετά το 2-2 με τη Θέλτα την προηγούμενη εβδομάδα, έμεινε στο 1-1 με τη Λεβάντε στο «Ciutat de València», στο εξ αναβολής ματς της δεύτερης αγωνιστικής. Παρόλα αυτά παραμένει στο +6 από τη Ρεάλ η οποία όμως έχει ματς παραπάνω και στο +9 από την Μπαρτσελόνα.

Στο 18′ η Λεβάντε άνοιξε το σκορ με τον Ντε Φρούτος να περνά για τον Μπάρντι που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Όμπλακ για το 1-0. Η Ατλάτικο ισοφάρισε σε 1-1 στο 36′ όταν ο Γιορέντε με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ατλέτικο πίεσε για τη νίκη στο δεύτερο μέρος αλλά η Λεβάντε είχε τη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 88′ ο Μιραμόν γύρισε για τον Κλερκ που σούταρε αλλά ο Όμπλακ του είπε «όχι» με σπουδαία επέμβαση κρατώντας το 1-1.

Λεβάντε: Αϊτόρ Φερνάντεθ, Μιραμόν, Πόστιγο, Ρομπέρ Πιέρ, Κλερκ, Ντε Φρούτος (82′ Σον), Ραντόγια (45′ Ντουάρτε), Μάλσα, Μοράλες (70′ Ντάνι Γκόμεθ), Ρόγερ (82′ Βέθο), Μπάρντι (86′ Ροτσίνα)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένεθ, Ερμόσο, Κόκε (81′ Τορέιρα), Βερσάλικο (45′ Κοντογκμπιά), Γιορέντε, Σαούλ, Καράσχο (66′ Ζοάο Φέλιξ), Κορέα (81′ Βιτόλο), Σουάρες.