Ένα πέναλτι ήταν αρκετό για την Νάπολι. Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούσο επικράτησε με 1-0 της Γιουβέντους στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και έπιασε τετράδα την ώρα που οι ηττημένοι έμειναν στο -7 από την κορυφή και βλέπουν τον τίτλο να απομακρύνεται. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Λορέντζο Ινσίνιε από την άσπρη βούλα στο 31′ και έφτασε έτσι τα 100 γκολ με τους «παρτενοπέι».

Η Γιουβέντους είχε κάποιες καλές στιγμές στο ξεκίνημα με Ραμπιό και Ρονάλντο ενώ η Νάπολι απάντησε με μια κεφαλιά του Λοσάνο που δεν βρήκε στόχο. Στο 31′ έγινε η φάση που έκρινε την αναμέτρηση με τον Κιελίνι να χτυπάει τον Ραχμάνι και τη Νάπολι να κερδίζει πέναλτι. Ο Ινσίνιε το εκτέλεσε κι έκανε το 1-0 φτάνοντας τα 100 γκολ με τη Νάπολι.

Ο Μέρετ είπε «όχι» στον Κιέζα στο 57′ ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Μοράτα σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ. Ο Μέρετ απέκρουσε και το σουτ του Ρονάλντο στο 75′ όπως και αυτό του Μοράτα στο 86′ δίνοντας τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του που μείωσε στο -9 από την κορυφή.

Νάπολι: Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Μακσίμοβιτς, Μάριο Ρούι, Ζιελίνσκι (65′ Ελμάς), Μπακαγιόκο, Πολιτάνο (65′ Ρουίθ), Ινσίνιε (88′ Λομπότκα), Λοσάνο, Οσιμέν (75′ Πετάνια)

Γιουβέντους: Σέζνι, Χουαρδάδο (45′ Άλεξ Σάντρο), Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Ντανίλο, Κιέζα, Ραμπιό, Μπεντανκούρ (72′ Κουλουσέφσκι), Μπερναντέσκι (63′ ΜακΚένι), Μοράτα, Κριστιάνο