Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε νικηφόρα τη φετινή σεζόν στη La Liga, επικρατώντας άνετα 5-0 της Αλαβές στο «Μεντιθορόθα», με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει το 25ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι «μπλαουγκράνα» άφησαν πίσω την απώλεια του πρωταθλήματος και ολοκλήρωσαν τη φετινή τους πορεία στη La Liga. Οι παίκτες του Κίκε Σετιέν βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα και δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία απέναντι στην Αλαβές.

Μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Οσασούνα, η Μπαρτσελόνα έψαχνε να ξεσπάσει και την… πλήρωσαν οι Βάσκοι. Οι Καταλανοί σημάδεψαν τρεις φορές τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, αλλά κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Άνσου Φάτι στο 24ο λεπτό.

Περισσότερα σε λίγο…

Αλαβές: Ρομπέρτο – Αγκιρεγκαμπίρια, Λαγουάρδια (46′ Αλμπέρτο Ροντρίγκεθ), Μαγαγιάν, Μαρίν – Έντγκαρ Μέντες, Καμαράσα (65′ Αμπνταλαχί), Μάνου Γαρθία (59′ Φέισα), Μπερκ (46′ Ριόχα) – Λούκας Πέρεθ (46′ Πέρε Πονς), Χοσέλου.

Μπαρτσελόνα: Νέτο – Σέρτζι Ρομπέρτο, Αραούχο, Λενγκλέ (50′ λ. τρ. Σεμέδο), Τζόρντι Άλμπα – Πουτς, Μπουσκέτς (58′ Ντε Γιονγκ), Βιδάλ – Φατί (78′ Μπρέιθγουεϊτ), Σουάρες, Μέσι.