Φυσικά και είναι προφανές το γεγονός ότι τα social media έχουν προσφέρει μια σειρά από οφέλη στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχουν προξενήσει ιδιάζουσα επιτυχία στις σημερινές σχέσεις.

Μα κάποιοι γνωρίστηκαν από εκεί…

Ναι και στην πλειοψηφία τους χώρισαν μέσα σε λίγους μήνες, ενώ είχαν κοινοποιήσει τις φωτογραφίες που ήταν μαζί ως ζευγάρι. Σαφώς και αρκετός κόσμος γνωρίστηκε μέσα από αυτά αλλά δε σημαίνει ότι είχαν και ποιοτική σχέση.

Άλλωστε μέσα από εκεί γνώρισαν και τα άτομα με τα οποία έκαναν την απιστία στις σχέσεις τους, τι όχι; Κατά πάσα πιθανότητα σου λέω πως ναι.

Το φαίνεσθαι

Η τάση της εποχής να θέλουν σχεδόν όλοι να δείξουν και να δώσουν αναφορά για το πώς περνάνε με το αμόρε τους κουράζει όχι μόνο εμάς τους υπόλοιπους αλλά και την ίδια τη σχέση τους.

Μαθαίνουν σε ένα μοτίβο συμπεριφοράς μέσω του οποίου επιβραβεύονται από τρίτους και άσχετους ανθρώπους μέσω των likes. Στο μεσοδιάστημα ωστόσο μπορεί να έχουν τσακωθεί νωρίτερα, αλλά …«τι θα πει ο κόσμος».

Έτσι πολλά ζευγάρια δεν έχουν συζητήσει καν τα όποια θέματα που έχουν μες στη σχέση τους και περιμένουν να λυθούν αυτόματα μέσα από posts.

Ζήλια

Είναι το πιο κλασικό από όλα. Δεν υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι τα social media δεν έχουν διαδραματίσει κάποιον ρόλο στο θέμα της ενίσχυσης της ζήλιας.

Δε λέω φυσικά ότι η απιστία οφείλεται σε αυτά και ότι «παρασύρθηκε» ο εκάστοτε τύπος ή γυναίκα από τους «πειρασμούς». Λέω ωστόσο ότι έχουν αυξηθεί οι παρεξηγήσεις για πράγματα που δε θα ήταν λογικό να υπάρχει παρεξήγηση.

Ο άπιστος άντρας ή η άπιστη γυναίκα άλλωστε, θα είναι άπιστοι ανεξάρτητα από τα social media.

Προσπάθεια

Οι σύγχρονες σχέσεις σε έναν μεγάλο βαθμό, δεν αποτελούνται από ανθρώπους που θα προσπαθήσουν ιδιαίτερα για να κρατηθούν. Υπάρχει μια γενική «κουλτούρα», ότι έγινε τσακωμός και τώρα μπορεί ο ένας ή η άλλη να ψάξει για άλλο ταίρι, δίχως να προσπαθήσει.

Αυτή η ψευδής αίσθηση της «επιλογής» έχει στην ουσία ως αποτέλεσμα τα άτομα να αναζητούν το τέλειο που είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτο.