Ενός κακού, μύρια έπονται. Η Ξάνθη θα μπορούσε να βρίσκεται ήδη στη δεύτερη κατηγορία, αν δεν άλλαζε… φωτογραφικά ο νόμος για τον ΠΑΟΚ. Που έσωσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης και παρέσυρε και την… δική του Ξάνθη, βάσει δικαστηρίων.

Δεν έπεσε η ομάδα της Θράκης. Δέχτηκε, όμως, μια πολύ μεγάλη ποινή. Εκείνο το -12 την έστελνε στους 18 βαθμούς και έσφιγγε τη θηλιά στον λαιμό της εν όψει των πλέι άουτ.

Κάθε της παιχνίδι, πλέον, είναι και ένας τελικός. Ο πρώτος… αναβλήθηκε, αφού δεν αγωνίστηκε απέναντι στον Ατρόμητο την περασμένη εβδομάδα. Ο δευτερος χάθηκε.

Ο Βόλος επικράτησε με 1-0 της Ξάνθης και τη διατηρεί χαμηλά. Βυθισμένη στο άγχος. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Εκτός γηπέδου το μέλλον της θα κριθεί στο CAS. Εντός γηπέδου, παραμένει δύσκολο.

Ο Μάριος Τσαούσης, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, σκόραρε για τον Βόλο και έστειλε την ομάδα του με το 1-0 στα αποδυτήρια. Σε ένα ματς κακό, με λίγες φάσεις, με σκληρά μαρκαρίσματα.

Ένα ματς… καλοκαιριού, με τις ομάδες να ψάχνουν όχι μόνο το κίνητρό τους, αλλά και ρυθμό. Άγνωστο αν θα καταφέρουν να τον βρουν μέχρι το φινάλε της σεζόν. Μικρό το κακό για τον Βόλο, που δεν έχει βαθμολογικά προβλήματα. Μεγάλο για την Ξάνθη, που πλέον θα περιμένει τι θα κάνουν αύριο ο Παναιτωλικός κόντρα στη Λάρισα στο Αγρίνιο και ο Πανιώνιος απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη.

Για τον Βόλο αυτή ήταν η πρώτη του νίκη στα πλέι άουτ μετά την ήττα από τον Πανιώνιο με 1-0 την πρώτη αγωνιστική.