Διατεθειμένος να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Κράσνονταρ εμφανίζεται ο Μάρκους Μπεργκ, παρότι η αποχώρηση του θεωρούταν δεδομένη. Ο Σουηδός στράικερ εξήγησε ότι περνάει καλά στη Ρωσία, αλλά ακόμα δεν έχει δεχτεί κλήση για να συζητήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπεργκ στην ιστοσελίδα Sport-express.ru:

Για το αν θα υπογράψει για έναν έξτρα μήνα, μιας και το ρωσικό πρωτάθλημα ξεκινάει Ιούλιο ενώ το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο: «Δεν έχω υπογράψει ακόμη, αλλά θα δούμε. Υπάρχει ακόμα χρόνος».

Για τις διαπραγματεύσεις ενός συμβολαίου μακράς διάρκειας: «Όλα εξαρτώνται από το Κρασνοντάρ. Είμαι επαγγελματίας. Όσο υπάρχει συμβόλαιο, θα συμμορφώνομαι με όλους τους όρους του».

Για το αν θέλει να μείνει: «Μου αρέσει εδώ. Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Αλλά, επαναλαμβάνω – όλα εξαρτώνται από την διοίκηση. Αν μη τι άλλο, έχω επιλογές, δεν αγχώνομαι. Νομίζω ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες».

Για το ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν πως η Κρασνοντάρ θέλει να αποχωριστεί τον Μπεργκ και ακόμη 4 ποδοσφαιριστές: «Ούτε που το άκουσα. Υπάρχουν πάντα πολλές φήμες, ειδικά τέτοια περίοδο. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στη συνέχεια, όλοι προτείνουν κάτι».