Ο Απόστολος Μαλεμπιτζής αφηγείται στην σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη την ιστορία του Πέτρου στην παράσταση «Π» που σκηνοθετεί ο Απόστολος Σταυρόπουλος, ίσως όμως και την ιστορία του κάθε «Πέτρου» που έχει ζήσει, φέροντας ως «ρετσινιά» τη λέξη που υποτιμητικά δίνει η κοινωνία για την σεξουαλική του ταυτότητα.

Ο μονόλογος του ομοφυλόφιλου Πέτρου διακόπτεται από τη φωνή της Μάνας (Voice over) που στέκεται δίπλα του και τον παρατηρεί, αλλά και ενός performer που ανοίγει το θέμα συνολικά για την ομοφυλοφιλική κοινότη-τα κάνοντας αναφορές στο χτες αλλά και στο σήμερα.

Ένα έργο ωμό και σύγχρονο που με ευαισθησία προσεγγίζει μέσα από την αφήγηση του ήρωα το πώς κάποιες λέξεις έχουν παρερμηνευθεί από την κοινωνία και έχουν δώσει ένα στίγμα αρνητικότητας και χλευασμού για μια κατηγόρια ανθρώπων και των επιλογών τους.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης «Π»:

«Το θεατρικό έργο Π βασίζεται κυρίως στον λόγο και στον αφηγηματικό του χαρακτήρα. Με ένα λιτό σκηνι-κό της παράστασης δίνεται προτεραιότητα στον λόγο και στη ζωή του ήρωα που με τρόπο τολμηρό αλλά αληθινό αυτοπροσδιορίζεται στον χώρο και στο χρόνο. Η φωνή της μάνας, ως voice over και ένας performer επί σκηνής ως drag queen σε ρόλο αφηγητή και «alter ego» λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος του ήρωα Πέτρου με την κοινωνία και τον χρόνο. Φεύγοντας ο θεατής από την παράσταση θα ήθελα να έχει αγαπήσει τον κάθε Πέτρο που τολμά να φανερώσει τον εαυτό του στους γύρω του και να τον αποδεχτεί αγωνιζόμενος έτσι, για την ίδια τη ζωή».

Ταυτότητα Παράστασης:

Σκηνοθεσία: Απόστολος Σταυρόπουλος

Ερμηνεύει:  Απόστολος Μαλεμπιτζής

Performance: Ευάγγελος Κοντομούς

Φωνή Μάνας: Ηρώ Πεκτέση

Μουσική trailer: Μαριλένα Ορφανού (SOMEONE WHO ISN’T ME)

Βοηθός Σκηνοθέτη: Stergios π-tek

Video art: Stergios π-tek

Φωτογραφία: Stergios π-tek

Make up artist: Ευάγγελος Κοντoμούς

Πληροφορίες Παραστάσεων :

Κάθε Παρασκευή από 15 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Ώρα έναρξης: 23.00
Διάρκεια: 50 Λεπτά

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 10 Ευρώ – Μειωμένο: 8 Ευρώ
Με το εισιτήριο προσφέρεται και κρασί

Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8-12 | Κάτω Πετράλωνα
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 3428650