Με αφορμή δημοσίευμα του in.gr με τίτλο «Ο φίλος από το Καράκας, οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι μπίζνες στην Ελλάδα», που αφορούσε την οικογένεια Δουζόγλου, λάβαμε  διευκρινιστικό σημείωμα από τον κύριο Περικλή – Δανιήλ Δουζόγλου του Διογένη.

Ο  κ. Περικλής Δουζόγλου, ο οποίος κατοικεί στο Καράκας της Βενεζουέλας απαντά σε συγκεκριμένα σημεία του δημοσιεύματος (με ημερομηνία 2.2.2019) λέγοντας ότι περιέχει ανακρίβειες και ζητά να δημοσιευτούν οι ορθές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα:

Για την αναφορά της ανάρτησης: «Όμως αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι πριν από μερικά χρόνια στην οδό Μιχαλακοπούλου είχε ανεγερθεί προτομή του Φρανσίσκο ντε Μιράντα (1750-1816) ο οποίος αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από το ισπανικό στέμμα. Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι χορηγοί ήταν Ελληνες, και μάλιστα, οι Αδελφοί Δουζόγλου μαζί με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας».

Ο κ. Περικλής Δουζόγλου διευκρινίζει: «Πράγματι, η συγκεκριμένη δωρεά έγινε επί διακυβερνήσεως της χώρας από τον Ούγκο Τσάβες και συγκεκριμένα κατά το έτος 2001. Η ως άνω δωρεά όμως αν και αναφερόταν επί της αρχικής προτομής, ότι έγινε από τους αδελφούς Δουζόγλου, έγινε αποκλειστικά από τον Διογένη Δουζόγλου, πατέρα μου και έγινε εις μνήμη και προς τιμή των αδερφών του, άλλων εν ζωή και άλλων θανόντων, συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα του Θεόδωρου Δουζόγλου, Σπυρίδωνα.

Της ως άνω δωρεάς χορηγός, σε καμιά περίπτωση δεν ήταν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ούτε βεβαίως αναγραφόταν κάτι τέτοιο επί της αρχικής προτομής, αυτή, ως αναφέρθηκε ανωτέρω, έγινε αποκλειστικά με πρωτοβουλία και έξοδα του πατρός μου και σε συνεργασία αφενός με τον εδρεύοντα στην Ελλάδα σύλλογο των Ελλήνων της Βενεζουέλας και αφετέρου με τον Δήμο Αθηναίων, επί Δημαρχίας Δημητρίου Αβραμόπουλου. Για την ως άνω δωρεά, ουδόλως ενεπλάκη η τότε κυβέρνηση της Βενεζουέλας, πολύ περισσότερο δε ουδόλως χρηματοδοτήθηκε από αυτήν, ήταν μια προσωπική δωρεά του πατρός μου ως ένδειξη αγάπης προς τα αδέλφια του.

Η ως άνω προτομή μαζί με άλλες εκλάπη το έτος 2007 και αντικαταστάθηκε το έτος 2012 με πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης της Βενεζουέλας, μέσω του πρέσβη της στην Ελλάδα, Chavez Samudio. Ουδόλως λοιπόν εκ της ανωτέρω πληροφορίες μπορεί να συνάγει κάποιος τη σχέση της οικογένειας Δουζόγλου και συγκεκριμένα του Θεόδωρου Δουζόγλου με το καθεστώς του Ούγκο Τσάβες».

Επίσης, στο δημοσίευμα του in.gr αναφέρεται: «Στο Καράκας βρίσκεται η εταιρεία Indian Especieras Company Limited η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ιδρύθηκε το 1955 από τον Διογένη Δουζόγλου – Αντωνιάδη με κύριο στόχο την κατασκευή και συσκευασία ειδών από σάλτσες και τσάι, καθώς και την αγορά και την πώληση των άλλων εγχώριων και εισαγόμενων αγαθών».

Επί των παραπάνω ο κ. Περικλής Δουζόγλου αναφέρει: «Η ανωτέρω πληροφορία δημιουργεί σύγχυση αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Θεόδωρου Δουζόγλου στη Βενεζουέλα και είναι ανακριβής αφού ναι μεν ο ιδρυτής της ως άνω εταιρείας όπως ορθώς αναφέρεται, είναι ο πατέρας μου, Διογένης Δουζόγλου, θείος του Θεόδωρου Δουζόγλου, της εταιρείας αυτής όμως, εδώ και πολλά χρόνια νόμιμος εκπρόσωπος, διαχειριστής και ιδιοκτήτης, τυγχάνω εγώ ο εξωδίκως δηλών. Ο Θεόδωρος Δουζόγλου, ουδέποτε είχε, έχει ή ενεπλάκη με την ως άνω εταιρεία, ουδεμία δε εμπορική ή άλλη σχέση έχει η συγκεκριμένη εταιρεία με τις εταιρείες του Θεόδωρου Δουζόγλου.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Θεόδωρου Δουζόγλου στη χώρα της Βενεζουέλας αφορά άλλες εταιρείες τροφίμων, νομίμως δημοσιευμένων στα σχετικά, τηρούμενα από τις αρμόδιες υπηρεσίες μητρώα εταιρειών, όπως η εταιρεία IMPORTACION AMERICANA IMAR η οποία εδρεύει στο Καράκας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Quinta Crespo, καθώς και η εταιρεία τυροκομικών προϊόντων LASCA της οποίας το εργοστάσιο παραγωγής βρίσκεται στην πόλη Cumarebo της Βενεζουέλας.

Η όποια συλλογή πληροφοριών αναφορά με την επιχειρηματική ή άλλη δραστηριότητα του κυρίου Θεόδωρου Δουζόγλου, προς αποφυγή αναπαραγωγής ανακριβών πληροφοριών δυνάμενες να δημιουργήσουν σύγχυση, μπορεί ευκόλως να γίνει από τις σχετικές ιστοσελίδες».

Τέλος ο κ. Περικλής Δουζόγλου δηλώνει ότι δεν έχει ουδεμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση πέρα της συγγενικής με τον Θεόδωρο Δουζόγλου, όπως δεν είχε και πατέρας του.