Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Δώρος Δημοσθένους, Γιάννα Βασιλείου και Sugahspank! μιλούν -και τραγουδούν- για τα Χριστούγεννα

Δώρος Δημοσθένους, Γιάννα Βασιλείου και Sugahspank! μιλούν -και τραγουδούν- για τα Χριστούγεννα

Δύο λαμπερές μελωδικές βραδιές σε χριστουγεννιάτικο κλίμα στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής υπόσχεται ο Δώρος Δημοσθένους το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.

Δύο λαμπερές μελωδικές βραδιές σε χριστουγεννιάτικο κλίμα στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής υπόσχεται ο Δώρος Δημοσθένους το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.

Γνωστός για την αγάπη του στο ρεπερτόριο περασμένων δεκαετιών, o αγαπημένος ερμηνευτής στήνει μια μουσική παράσταση με επιλεγμένα κλασικά αλλά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα δώσουν το απαραίτητο γιορτινό χρώμα αυτές τις τόσο ξεχωριστές μέρες. Τραγούδια σαν το αξεπέραστο «White Christmas», το τρυφερό «Somethin’ Stupid», το παιχνιδιάρικο «Santa Baby», το αγαπημένο «Winter Wonderland», το μελωδικό «So in Love» του Cole Porter, το My Favorite Things από τη Μελωδία της ευτυχίας, το πλέον πρόσφατο City of Stars και πολλά ακόμα. Άλλωστε, «It’s Christmas Time!»

Tον Δώρο Δημοσθένους πλαισιώνουν –σε ballroom mood– δύο νέες ερμηνεύτριες, η Γιάννα Βασιλείου και η Sugahspank! Η Γιάννα Βασιλείου έχει ξεχωρίσει με το μελωδικό της ύφος και την ερμηνεία της. Λατρεύει τα Χριστούγεννα, τα τραγούδια από μιούζικαλ και τις τζαζ ορχήστρες. Η Sugahspank!, με το έντονο σόουλ στοιχείο της φωνής και της έκφρασης της, είναι μια ιδιαίτερη παρουσία που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.

Ζητήσαμε από τους τρεις ερμηνευτές να μας απαντήσουν σε έξι ερωτήσεις σχετικά με τα Χριστούγεννα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χριστουγεννιάτικο τραγούδι;

Δώρος: «If I get home on Xmas day», του Έλβις Πρίσλεϋ.

Γιάννα: Λατρεύω το «Christmas Waltz» που ανακάλυψα τα τελευταία χρόνια, και φυσικά το επέλεξα και αυτό για τις συναυλίες μας.

Sugahspank!: «Christmas every day» από Smokey Robinson and the Miracles, το πιο χαρούμενο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι της Motown, το ακούω ανεξαρτήτως εποχής!

Θυμάστε κάποια Χριστούγεννα που έμειναν αξέχαστα;

Δώρος: Κάποια παιδικά που ξάπλωσα στον καναπέ με μια κουβερτούλα και στο σπίτι μαγείρευαν και μιλάγανε κι εγώ ξυπνούσα και ξανά κοιμόμουνα πολλές φορές κι ένιωθα ζεστασιά κι ασφάλεια.

Γιάννα: Μια απολαυστική στιγμή που δε θα ξεχάσω ποτέ είναι τα περσινά Χριστούγεννα που αφού έφυγαν όλοι οι καλεσμένοι μας, βάλαμε δυνατά μουσική με τη μαμά μου και χορεύαμε γύρω γύρω στο σπίτι οι δυο μας.

Sugahspank!: Θυμάμαι περίπου δώδεκα χρονών στο σπίτι του θείου μου του Πέτρου στο ρεβεγιόν που ήπια κρυφά δύο ποτήρια σαμπάνια κ μέθησα πρώτη φορά και με πήρε ο ύπνος!

Που θα θέλατε να είστε του χρόνου τα Χριστούγεννα;

Δώρος: Ξανά στη Νέα Υόρκη

Γιάννα: Όπου είμαι κάθε χρόνο. Με την οικογένειά μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους μεσημέρι Χριστουγέννων με ωραίο φαγητό στο σπίτι μας. Είναι το μόνο έθιμο που θέλω να διατηρηθεί μες το χρόνο

Sugahspank!: Στη σκηνή να κάνω τον  κόσμο να περνάει καλά και να έχω δίπλα μου τους αγαπημένους μου ανθρώπους.

Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες;

Δώρος: Και τα δυο

Γιάννα: Μάλλον είμαι από τους λίγους που δε μου αρέσουν καθόλου αυτά τα γιορτινά γλυκά. Περιμένω όμως πάντα την Πρωτοχρονιά και τη Βασιλόπιτα του Palet στην οποία δεν μπορώ να αντισταθώ. Κάθε δύο μέρες σταυρώνω και κόβω καινούρια για να έχω να τρώω.

Sugahspank!: ‘Η και τα δύο ή τίποτα.

Τι δώρο θα κάνατε στους άλλους δύο συνεργάτες σας;

Δώρος: Οτιδήποτε θα καταλάβαινα ότι τους λείπει

Γιάννα: Θα έκανα ένα δώρο και στους τρεις μας. Θα ήθελα να πάμε ένα ταξίδι στην Αμερική, να ακούσουμε από κοντά gospel μουσική που αγαπάνε τόσο πολύ ο Δώρος και η Γεωργία και που θα τραγουδήσω κι εγώ πρώτη φορά τώρα μαζί τους. Είμαστε πολύ διαφορετικές προσωπικότητες μεταξύ μας, οπότε θα γινόταν ο χαμός αν ταξιδεύαμε μαζί.

Sugahspank!: Στη Γιάννα θα έπαιρνα ένα organiser γεμάτο glitter και μίκυ μάους γιατί είναι ένα απίστευτα γλυκό και οργανωτικό παιδί. Στο Δώρο θα έπαιρνα ουίσκι, πούρα, σοκολάτες κι έναν ονειροκρίτη!

Όταν μικροί λέγατε τα κάλαντα είχατε φανταστεί ότι θα γίνετε τραγουδιστές;

Δώρος: Ναι, πάντα το σκεφτόμουν.

Γιάννα: Φυσικά, από πολύ μικρή. Γι’ αυτό άλλωστε και είχα και απαιτήσεις για το χαρτζιλίκι που θα μου έδιναν ως ανταμοιβή. Πηγαίναμε μπάντα ολόκληρη. Ακόμα πάω για κάλαντα, εντός της πολυκατοικίας όμως, έχοντας για παρέα τα δυο μου σκυλάκια ντυμένα χριστουγεννιάτικα.

Sugahspank!: Σε καμία περίπτωση, αλλά σαφώς έβγαζα πιο πολλά χρήματα τραγουδώντας τα κάλαντα!

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024