Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αφήνοντας αιχμές για την οικονομική πολιτική και την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως από αυτόν λείπουν φόροι και εισφορές. «Λείπουν φόροι και εισφορές από επενδύσεις που πολεμήσατε, από εργοτάξια στο Ελληνικό από τα έργα στου Αφαντου, λείπουν φόροι και εισφορές από μικρές και μεγάλες επενδύσεις που δεν χρηματοδοτήθηκαν από τράπεζες που είναι κουτσές, λείπουν φόροι και εισφορές όσων έφυγαν από την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ διερωτήθηκε: «Τι άλλο να φορολογήσετε λοιπόν; Από την μεσαία τάξη τι άλλο να πάρετε;»

«Το 1/3 των φορολογητέων εισοδημάτων εξαφανίστηκε. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ δίνουν στο κράτος έως και το 60% του εισοδήματός τους» επεσήμανε στην ομιλία του, τονίζοντας πως «είμαστε η χώρα με τους υψηλότερους έμμεσους φόρους στην Ευρωζώνη».

«Τσακίζετε τα αδύναμα νοικοκυριά, τους μη προνομιούχους Έλληνες με τους πιο άδικους κοινωνικά φόρους τους έμμεσους φόρους» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο κοινωνικό μέρισμα, κάνοντας λόγο για «δωράκια» που έχουν εισπραχθεί πολλαπλά από τους έμμεσους φόρους, ενώ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως το να λέει ο κ. Τσίπρας «ότι η χρεοκοπία οφείλεται μόνο στην διαφθορά των ελίτ είναι ψέμα. Κι αυτό διότι αποσιωπά σπατάλες κράτους, αναδιανομή μιζέριας έχουν ρίζες σε ιδεοληψίες και λαϊκίστικη πολιτική».

Αναφερόμενος δε, στην τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «ευθύνες των ανθρώπων που είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα. Πρώτη, η ευθύνη των κυβερνητικών: Η ασυλία πάντα και παντού, των συμμοριών που καταστρέφουν, απειλούν και καίνε. Δεν είναι κοινωνική πολιτική. Είναι εγκληματική πολιτική».

«Εντάξει να πάσχουν από βαρβαρολαγνεία κάποιοι περιθωριακοί εξωκοινοβουλευτικοί. Αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας; Εκτός αν είναι συνθηματικό: Γιατί βρίσκονται οι διμοιρίες στην Ηρώδου Αττικού; Είναι εκεί για να παρακολουθήσουν πολύμορφες συμμετοχικές δράσεις» διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως «η ρητορική της μισαλλοδοξίας, του διχασμού και τελικά η ρητορική της βίας δεν μπορεί να είναι η γλώσσα της σύγχρονης πολιτικής».