Η «αυλαία» των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέφτει σε πρώτο και δεύτερο όμιλο.

Ουρουγουάη και Ρωσία αναμετρούνται στη Σαμάρα για την πρωτιά του πρώτου ομίλου. Οι διοργανωτές έχουν εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής με τις εντυπωσιακές τους νίκες στη διοργάνωση και οι Ουρουγουανοί θα αποτελέσουν ένα δυνατό «τεστ» για την ομάδα του Τσερέτσοφ.

Αντίθετα η «Σελέστε» αν και μετράει ισάριθμες νίκες με τους Ρώσους δεν εντυπωσιάζει καθόλου, καθώς παρουσιάζει ιδιαίτερα «φτωχό» θέαμα εντός αγωνιστικού χώρου (δύο νίκες με 1-0).

Παράλληλα στο Βόλογκραντ,  Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος θα πολεμήσουν για… «την τιμή των όπλων», αφού και οι δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στον δεύτερο όμιλο όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά καθώς Ιραν, Ισπανία και Πορτογαλία είναι «ζωντανές» για την πρόκριση στους «16».

Οι Ιρανοί απέναντι στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα τα παίξουν «όλα για όλα», αφού μονάχα με νίκη μπορούν να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Την ίδια ώρα στο Καλίνιγκραντ οι Ισπανοί αντιμετωπίζουν το φιλότιμο αλλά συνάμα αποκλεισμένο Μαρόκο, με στόχο την πρωτιά του ομίλου και το καλύτερο «πλασάρισμα» στα νοκ άουτ παιχνίδια.