Στον πρώτο όροφο της Βουλής η αίθουσα 152 είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει τους 10 εμπλεκομένους στο «σκάνδαλο» Novartis. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Πικραμμένος ρώτησε τον κεντρικό τραπεζίτη «Γιάννη, πόση ώρα θα μιλήσεις;» και προτού πάρει απάντηση συνέχισε: «Εγώ μόλις δύο λεπτά, δεν έχω να τους πω τίποτα παραπάνω».

Ο κ. Στουρνάρας όμως θα ακολουθούσε διαφορετική τακτική. «Οχι, πρόεδρε, εγώ θα πω πολλά, τους τα έχω φυλαγμένα, άλλωστε έχω στοιχεία για φοροδιαφυγή από τους προστατευόμενους μάρτυρες» απάντησε.Και τότε ο κ. Πικραμμένος άρχισε τις εκμυστηρεύσεις. Αρχικά είπε στον συνομιλητή του το πραγματικό όνομα προστατευόμενου μάρτυρα που έπαιξε ρόλο για να στηθεί η υπόθεση και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρέμβαση πολιτειακού παράγοντα. «Με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε ότι θα κανονίσει ώστε το όνομά μου να βγει από το κάδρο. Με καλούσε να συναντηθούμε αργά το βράδυ, αλλά ποτέ δεν πήγα». Γνωρίζοντας το όνομα του πολιτικού που συνηθίζει να εμπλέκεται παντού χωρίς να έχει την παραμικρή αρμοδιότητα, ο κ. Στουρνάρας κουνούσε με νόημα το κεφάλι του.

Στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις εξελίξεις στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή οικονομία. Εκτίμησε πως η αξιολόγηση αργά ή γρήγορα θα ολοκληρωθεί, με κάποια προαπαιτούμενα να μετατίθενται για το μέλλον. Εκανε λόγο για ένα «εργαλείο» εποπτείας και επέμεινε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει προληπτική γραμμή πίστωσης για να έχει καλύτερη αντιμετώπιση από τις αγορές και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Οσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία, ενημέρωσε τον κ. Πικραμμένο ότι σε πρόσφατη εκδήλωση της ΕΚΤ για την αποχώρηση του αντιπροέδρου της κ. Βίτορ Κοστάντζιο δεν έλειψε ο προβληματισμός για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία. Ο κ. Στουρνάρας έλαβε τον λόγο και είπε στους ομολόγους του ότι το πάθημα της Ελλάδας το πρώτο εξάμηνο του 2015 είναι ισχυρό μάθημα για τις υπόλοιπες χώρες-μέλη και η Ιταλία δεν θα ακολουθήσει τέτοιον δρόμο.

Λίγο προτού αρχίσει η συνεδρίαση ο κεντρικός τραπεζίτης θέλησε να μάθει γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νίκος Σακελλαρίου, με τον κ. Πικραμμένο να λέει με νόημα πως «το σύστημα έμπαζε από παντού».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι προτού αναλάβει καθήκοντα ο κ. Σακελλαρίου ο ίδιος και άλλοι τρεις πρώην επικεφαλής του ΣτΕ, οι κ.κ. Κώστας Μενουδάκος, Χρίστος Γεραρής και Γεώργιος Παναγιωτόπουλος,συναντήθηκαν με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. Του ζήτησαν να μην επιλέξει τον κ. Σακελλαρίου, καθώς πάντα δημιουργεί προβλήματα, και τον προειδοποίησαν ότι «θα ρίξει το καράβι έξω». Και οι τέσσερις δικαστικοί έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης τούς ενημέρωσε ότι ο ίδιος είχε προτείνει τον κ. Δημοσθένη Πετρούλια.