Ο σάλος που ξέσπασε με την αγορά κατοικίας αξίας 550.000 ευρώ –έπειτα από δάνειο που έλαβαν- του ζεύγους Πάμπλο Ιγκλέσιας και Ιρένε Μοντέρο δεν άφησε ασυγκίνητο (ούτε) το ελληνικό Twitter.

Το ζεύγος απάντησε με μία εκτενέστατη επιστολή για τα τι και τα πώς, απευθυνόμενο κυρίως στους Podemos, κόμματος στο οποίο είναι τα οι δύο στελέχη και βουλευτές. Εξηγούν ότι η κατοικία 250 τ.μ. με πισίνα σε οικόπεδο 2.000 τ.μ. στο Γαλαπαγάρ προϋποθέτει καταβολή μηνιαίας δόσης 1.600 ευρώ, την οποία θα εξυπηρετούν από κοινού, καθώς αυτό το επιτρέπουν τα εισοδήματά τους.

Συμπληρώνουν ότι με δεδομένο πως το ζευγάρι περιμένει δίδυμα, η αγορά κατοικίας εξυπηρετεί τις ανάγκες της οικογένειάς τους.

Ωστόσο, το ελληνικό Twitter αποφάσισε να τοποθετηθεί μοιρασμένο, όπως συνήθως, στα δύο για το συγκεκριμένο ζήτημα, που προκάλεσε αναταραχή στην κοινή γνώμη της Ισπανίας, αλλά και στους ίδιους τους Podemos.

Έτσι, επικράτησαν δύο φωνές: Οι μεν υποστήριζαν ότι συγκρινόμενος με εγχώριες περιπτώσεις πολιτικών ο Ιγκλέσιας είναι μια μάλλον συνηθισμένη περίπτωση. Οι δε, μιλώντας για (αριστερή) υποκρισία, σχολιάζουν αρνητικά τον καθ’ ημάς σύμμαχο των Podemos, που δεν είναι άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας