Σε πόλεμο άνευ προηγουμένου έχει εξελιχθεί η υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας στην Κρήτη, ένα θέμα το οποίος έγινε πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Αδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χθες ότι το πόρισμα για το θάνατο της 4χρονης είναι κλεισμένο επί ένα χρόνο στα συρτάρια του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Ο λόγος, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, είναι ότι στην υπόθεση εμπλέκεται συγγενής του υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης απάντησε χθες ότι αν βρεθεί έστω κι ένα στοιχείο που να δείχνει ότι παρενέβη για να συγκαλυφθεί η υπόθεση ή ότι υπήρξε ευνοϊκή μεταχείριση της συγγενούς του, αυτός θα παραιτηθεί αμέσως από τη θέση του.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Μελίνα έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2015 έπειτα από μία επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Για το θέμα παρέμβαση έκανε ο πατέρας της μικρής ο οποίος μιλώντας στον Real FM δήλωσε κατάπληκτος με τα όσα ακούστηκαν στη Βουλή.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Μαθαίνω καταγγελίες, πράγματα που ούτε καν το περίμενα. Και δεν ήθελα να τα μάθω με αυτόν τον τρόπο. Άκουσα για πορίσματα, άκουσα για πρόσωπα που κατηγορούνται ευθέως και άκουσα για πορίσματα που δεν έχουν έρθει στα χέρια μου και πιστεύω ότι είμαι ο πρώτος που έπρεπε να το μάθει και όχι να είμαι στο σκοτάδι τώρα σχεδόν τρία χρόνια, τόσο καιρό. Να μην έχω καμία πληροφόρηση από κανέναν, πάρα μόνο να το μάθω από την τηλεόραση. Ζητάω να μάθω ποιος φταίει, τι λάθος κάνανε και ποιοι ευθύνονται. Γιατί τόσο καιρό δεν έχουν πάει τα πορίσματα στους δικηγόρους μου, στον εισαγγελέα», αναρωτήθηκε ο πατέρας της άτυχης Μελίνας.

Η επιθεωρήτρια

Στις καταγγελίες που έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, για το κλειδωμένο πόρισμα για το θάνατο της Μελίνας, απάντησε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

«Δεν έχω καμία τέτοια υπόθεση στο γραφείο μου. Παρότι δεν έχω υπόθεση τέτοια, έχω ζητήσει και ενημερώνομαι για το πειθαρχικό. Γίνεται πειθαρχική προκαταρκτική, δεν έχει βγει απόφαση πειθαρχικού για να έρθει σε μένα για τη συγκεκριμένη γιατρό. Στέλνω έγγραφα και ενημερώνομαι συνεχώς. Αυτή είναι η αρμοδιότητά μου».

«Το ΣΕΥΥΠ είναι ένα ελεγκτικό όργανο που έχει δικό του επικεφαλής, τον κ. Ευαγγελάτο. Εγώ το ΣΕΥΥΠ το ελέγχω, εάν θεωρηθεί ότι το ελέγχω, μέσω των πορισμάτων. Όταν μου κοινοποιηθούν τα πορίσματα, εάν δεν συμφωνήσω με αυτά, διατάσσω επανέλεγχο . Αυτή είναι η μόνη αρμοδιότητα που έχω. Θα πάρω και βεβαίωση από τον κ. Ευαγγελάτο ότι δεν μου έχει αποσταλεί το πόρισμα. Δεν γνωρίζω τι γράφουν τα πορίσματα» συμπλήρωσε.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η μικρή Μελίνα Παρασχάκη από τη Νεάπολη Λασιθίου εγχειρίστηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2015. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Βενιζέλειο, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Μετά την εγχείρηση, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην αίθουσα ανάνηψης, όπου οι γιατροί το αποσωλήνωσαν. Λίγα λεπτά μετά, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του άρχισε να παρουσιάζει επιπλοκές.

Το παιδί διασωληνώθηκε ξανά και τελικά, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Πανεπιστήμιο Νοσοκομείο Ηρακλείου προκειμένου να εισαχθεί άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, όμως παρά τις προσπάθειες και των γιατρών στο ΠΑΓΝΗ, η 4χρονη Μελίνα άφησε την τελευταία της πνοή.

in.gr