Συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές για την έκδοση ομολογιακού δανείου. θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες η Alpha Bank.

Τα στελέχη της τράπεζας θα έχουν τετ α τετ συναντήσεις με ξένους επενδυτές σε Λονδίνο, Μιλάνο και Φρανκφούρτη. Η Alpha Bank ανέθετε την οργάνωση των συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές στις Barclays, Citi, Commerzbank, J.P. Morgan και NatWest Markets.

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση ομολόγου μέχρι 500 εκατ. ευρώ είχε εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση της τράπεζας το 2017. Η Alpha Bank θα προχωρήσει στην έκδοση καλυμμένου ομολόγου πενταετούς διάρκειας, κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης βελτίωσης των συνθηκών για την Ελλάδα.

Ανάλογες εκδόσεις πραγματοποίησαν τους προηγούμενους μήνες τόσο η Eurobank όσο και η Εθνική. Στα τέλη Οκτωβρίου η Eurobank συγκέντρωσε 500 εκατ. ευρώ. Η έκδοση αφορούσε τίτλους τριετούς διάρκειας που έφεραν ετήσιο τοκομερίδιο 2,75%. Η τιμή έκδοσης των καλυμμένων ομολόγων ορίστηκε σε 99,349% και η απόδοση διαμορφώθηκε σε 2,98%. Η έκδοση είχε μεγάλη απήχηση στο διεθνές και εγχώριο επενδυτικό κοινό, προσελκύοντας θεσμικούς επενδυτές από 20 χώρες. Το Βιβλίο Προσφορών υπερκαλύφθηκε πάνω από 2 φορές, με τη συμμετοχή των διεθνών θεσμικών επενδυτών να ανέρχεται στο 85%.

Η Εθνική Τράπεζα είχε εκδώσει ένα τριετές καλυμμένο ομόλογο, ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, με απόδοση 2,90%. Το ομόλογο προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 110 θεσμικών επενδυτών, με τη ζήτηση να φτάνει στα 2 δισ. ευρώ.

in.gr