Στο Μανχάταν θα αλατίζει τις μπριζόλες του ο πιο διάσημος χασάπης του κόσμου, ο Νουσράτ Γκόκτσε -γνωστός ως Salt Bae- που άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

Αυτό ήταν το 13ο της αλυσίδας μπριζολάδικών του Τούρκου χασάπη, με την ονομασία Nur-Est.

Ο Νουσράτ γεννήθηκε στην Τουρκία κι έγινε χασάπης. Πέρασαν χρόνια, και σήμερα ο 35χρονος, πρώην χασάπης, έχει γίνει μια διασημότητα στον εικονικό κόσμο και όλοι θέλουν να τον γνωρίσουν στον τρισδιάστατο κόσμο. «Στην Τουρκία, το να είσαι χασάπης, είναι επάγγελμα χαμηλής κοινωνικής τάξης, υποτιμητικό. Τώρα, χάρη σε μένα, όλα τα παιδιά εκεί θέλουν να γίνουν χασάπηδες» παραδέχθηκε ο ίδιος στους Times της Νέας Υόρκης.

Συνεργάστηκε με τους σχεδιαστές του Glen and Co. Architecture για να ανοίξει το μπριζολάδικό του εκεί που παλιά ήταν το China Grill, στο κτίριο Black Rock CBS, στην 60 West 53rd St. Θα μπορεί να εξυπηρετεί 150 θαυμαστές -του ίδιου και της κουζίνας του-, τους 80 από τους οποίους σε χώρο, έξω.

Μπριζόλες και άλλα κομμάτια από αρνί και μοσχάρι. Το κρέας θα κόβεται δίπλα στο τραπέζι αυτού που έχει παραγγείλει. Φυσικά, «όλα, στα κάρβουνα».

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας