Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Ανθρωπιστική βοήθεια για 700.000 πρόσφυγες στο Μπαγκλαντές
Rohingya refugees queue for aid at Cox's Bazar, Bangladesh, September 26, 2017. REUTERS/Cathal McNaughton (File: 2017-09-26T132750Z_257270278_RC133D1DB1A0_RTRMADP_3_MYANMAR-ROHINGYA-BANGLADESH.JPG )

ΟΗΕ: Ανθρωπιστική βοήθεια για 700.000 πρόσφυγες στο Μπαγκλαντές

Σχέδιο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Μπαγκλαντές έχει ήδη προετοιμάσει ο ΟΗΕ, με στόχο να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες νέες προσφυγικές ροές μουσουλμάνων Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ.

Σχέδιο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Μπαγκλαντές έχει ήδη προετοιμάσει ο ΟΗΕ, με στόχο να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες νέες προσφυγικές ροές μουσουλμάνων Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ.

Μετά το ξέσπασμα νέων βίαιων επεισοδίων στα τέλη Αυγούστου στη δυτική Μιανμάρ περίπου 480.000 Ροχίνγκια έχουν ήδη αναζητήσει καταφύγιο στο γειτονικό Μπανγκλαντές προκειμένου να γλιτώσουν από τις διώξεις.

Η έκταση της εξόδου μουσουλμάνων Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ αιφνιδίασε τόσο τις αρχές του Μπανγκλαντές όσο και τις διεθνείς οργανώσεις που δεν περίμεναν τόσους πρόσφυγες. Ο ΟΗΕ προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενοέχει αποθηκευμένα τρόφιμα που θα επαρκούν ακόμη και στην περίπτωση που το σύνολο της κοινότητας των Ροχίνγκια καταφύγει στο Μπανγκλαντές.

«Είμαστε σε θέση να καλύψουμε (τις ανάγκες των προσφύγων) ακόμη κι αν οι νέες αφίξεις φτάσουν τις 700.000», περιλαμβανομένων των Ροχίνγκια που έχουν φτάσει στο Μπανγκλαντές από τα τέλη Αυγούστου, δήλωσε ο Ντιπαγιάν Μπατασάρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM). Αυτός ο αριθμός θα σημαίνει ότι στο Μπανγκλαντές θα ζουν περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες Ροχίνγκια.

Πριν από το ξέσπασμα της τρέχουσας ανθρωπιστικής κρίσης τουλάχιστον 300.000 Ροχίνγκια ζούσαν ήδη σε άθλιους και ανθυγιεινούς προσφυγικούς καταυλισμούς γύρω από την πόλη Κοξ Μπαζάρ, έπειτα από προηγούμενα ξεσπάσματα βίας και διώξεων στη Μιανμάρ.

Σύμφωνα με τον Μπατασάρια, η διατροφική κατάσταση βελτιώνεται στους προσφυγικούς καταυλισμούς καθώς πλέον περισσότεροι πρόσφυγες έχουν πρόσβαση σε βοήθεια.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι που επισκέφθηκε το Μπανγκλαντές το προηγούμενο Σαββατοκύριακο εκτίμησε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια «μαζική» διεθνή βοήθεια για να μπορέσει να προσφέρει στέγη και τροφή στους Ροχίνγκια.

Η Ντάκα, που πλέον δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, επέτρεψε αυτή την εβδομάδα σε 30 μη κυβερνητικές οργανώσεις να επέμβουν για ανώτατο διάστημα δύο μηνών. Επίσης το Μπανγκλαντές έχει ζητήσει βοήθεια ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα προκειμένου να αντεπεξέλθει στις τεράστιες υγειονομικές ανάγκες των προσφύγων.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024