Απαντώντας στην αρμόδια διακομματική επιτροπή του βρετανικού Κοινοβουλίου για εσωτερικές υποθέσεις, ο επικεφαλής του Facebook στη Μ.Βρετανία απάντησε στις καταγγελίες του BBC ότι δεν σταμάτησε τη διάχυση 100 φωτογραφιών σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών και άλλων ανάρμοστων φωτογραφιών στο δίκτυό του, αποδίδοντας την αναποτελεσματικότητα αυτή σε πρόβλημα στο σύστημα καταγγελιών.

  • Οι εικόνες και τα βίντεο σωματικής κακοποίησης ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών αποτελούν παραβίαση των πολιτικών του Facebook. Για την αναφορά τέτοιου περιεχομένου, η Facebook Inc. χρησιμοποιεί ένα σύστημα αναφορών από τα μέλη της. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό στη διεύθυνση https://www.facebook.com/help/1432374603715654

Συγκεκριμένα, ο κος Σιμον Μίλνερ παραδέχτηκε πως η έρευνα του BBC έδειξε ότι το σύστημα δεν λειτούργησε, ισχυρίστηκε ωστόσο πως τώρα το πρόβλημα έχει διορθωθεί. Το BBC είχε υποδείξει 100 φωτογραφίες, 82 από τις οποίες παρέμειναν online στο Facebook γιατί το σύστημα επιθεώρησης έκρινε, εσφαλμένα, ότι δεν παραβίαζαν τους όρους παροχής της υπηρεσίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το Facebook κατήγγειλε για διασπορά φωτογραφιών παιδικής κακοποίησης τους δημοσιογράφους του BBC που συμμετείχαν στο ρεπορτάζ, όταν εκείνοι απευθύνθηκαν στην υπηρεσία για τις φωτογραφίες που παρέμεναν δημοσιευμένες.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά, στο tech.in.gr:

tech.in.gr