Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο 620 ευρώ πουλήθηκε το πιάνο της ταινίας «Μαθήματα Πιάνου»

Μόνο 620 ευρώ πουλήθηκε το πιάνο της ταινίας «Μαθήματα Πιάνου»

To δημοφιλές πιάνο της αξιοθαύμαστης ταινίας του 1993, «Μαθήματα Πιάνο», πουλήθηκε μόνο 620 ευρώ σε δημοπρασία μέσω ίντερνετ.

To δημοφιλές πιάνο της αριστουργηματικής ταινίας του 1993, «Μαθήματα Πιάνου», πουλήθηκε μόνο 620 ευρώ σε δημοπρασία μέσω ίντερνετ.

Τιμή όχι και πολύ αντιπροσωπευτική, για το εικονικό πιάνο, της πολυβραβευμένης με Όσκαρ ταινίας της Τζέιν Κάμπιον, που χρησιμοποιήθηκε στην περίφημη σκηνή της παραλίας.

Το διάσημο κλειδοκύμβαλο πουλήθηκε σε διαδικτυακή δημοπρασία, μέσω της ιστοσελίδας Trade Me, από ανώνυμο αγοραστή. Ο πρώην επικεφαλής του Westside Studios του Ουέλλινγκτον, Ρόμπερτ Μπαλντόκ, επιβεβαίωσε ότι ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία, γράφοντάς το στην σελίδα δημοπρασίας.

Το «Μαθήματα Πιάνου» είναι ένα αξιοθαύμαστο μελαγχολικό δράμα, μιας μουγγής πιανίστριας, που μετακομίζει με την κόρη της και το αγαπημένο της πιάνο στην Νέα Ζηλανδία, για να παντρευτεί ένα πλούσιο γαιοκτήμονα. Όταν ο σύζυγός της πουλάει το πιάνο της σε ένα γείτονα, ξεκινά μια ερωτική συναλλαγή, που μετατρέπεται στην πορεία σε μια τρυφερή ιστορία αγάπης.

Η Τζέιν Κάμπιον, ήταν η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης, που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, για τη πανέμορφη αυτή ιστορία, με την υποβλητική μουσική του Μάικλ Νάιμαν.

Η ταινία έλαβε οκτώ υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας κερδίζοντας τα βραβεία Πρωτότυπου Σεναρίου, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Χόλι Χάντερ και Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Άννα Πάκουιν. Η Χάντερ βραβεύτηκε επίσης με BAFTA και Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Χόλι Χάντερ, Άννα Πάκουιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ και Σαμ Νιλ. H Χόλι Χάντερ αποτελεί τη μία από τις τρεις ηθοποιούς, μαζί με τις Μάρλι Μάτλιν και Τζέιν Γουάιμαν, που έχουν κερδίσει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου με μη ομιλούντα ρόλο. Επίσης, η Άννα Πάκουιν που τότε ήταν 11 ετών, αποτελεί τη δεύτερη νεαρότερη ηθοποιό που κερδίζει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Η ταινία The Piano παραμένει για πολλούς ανθρώπους ένα αινιγματικό αριστούργημα.

Επιμέλεια: Μαντώ Σιώμου

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024